Котките са много чувствителни животни и подобно на хората могат

...
Котките са много чувствителни животни и подобно на хората могат
Коментари Харесай

Спрейове за успокояване на котки: какво трябва да знаем за тях?

Котките са доста чувствителни животни и сходно на хората могат да изпитват стрес, да бъдат тревожни. Стрес факторите за тях са промени в рутината на живота им като преместването в нов дом, смяна на храната или на тяхното персонално пространство, даже кутия с боклуци покрай тях.

В такива обстановки уплашената котка става нападателна, мяука мощно и може да нападне хората.

За нейното утешение е основан спрей да котки с успокояващо деяние, който всеки собственик на мъркащ домакински любим би трябвало да има на разположение.

Същност на успокояващия спрей за котки

Успокояващият спрей за котки е основан за имитира феромоните, които котките отделят. Това са химически субстанции с отзивчива функционалност, които са неоткриваеми за хората, само че успокояват котаците.

Има разнообразни видове феромони. Един от тях е този на лицето. Отлага се, когато котките търкат ароматните си жлези по разнообразни повърхности и по този метод маркират тази повърхнина като безвредна. Такъв спрей е подобаващ за напръскване на мебели като диваните и стиловете, на които писаната обича на седи.

Освен против неустановеност и подбудена от нея раздразнителност на котката, съществуват и спрейове за други вероятни аргументи:

Спрей против маркиране с урина и драскане

Котките не маркират пространството, тъй като са злонамерени. Те го вършат, тъй като са тревожни. Един от методите да намерят баланс е посредством маркиране на пространството с урина, изключително особено за мъжките котки.

След разчистване на маркираните зони би трябвало да се напръска със спрей против маркиране и драскане, който да върне увереността и спокойствието на котката.

Спрей при превозване на котка

 Спрей за превозване на котки

За множеството котки чантата за превозване се свързва със стрес. Това е обяснимо, тъй като тя се употребява за дълги пътувания, визити при ветеринарен експерт и други неприятни за домашния питомец действия. Спреят за превозване на котка може да сътвори приятна атмосфера за писаната и да спомогне превозването да премине умерено.

Ефективност на успокояващите спрейове за котки

Проучванията измежду стопаните на домашни любимци дават уклончиви сведения по отношение на ефикасността на сходни средства. При някои котки са ефикасни, при други не дават предстоящите резултати. Със сигурност тези спрейове за котки се безвредни и миришат прелестно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР