Котката и кучето не са от домашните любимци, които се

...
Котката и кучето не са от домашните любимци, които се
Коментари Харесай

Как да научим котката и кучето да се разбират

Котката и кучето не са от домашните любимци, които се схващат най-вече.През цялото време, когато сте чували фразата „ бият се като котки и кучета “, без подозрение сте чували за котките и кучетата, които са най-хубави другари. И по този начин, каква е договорката?

Могат ли кучетата и котките да живеят дружно в естетика или са предопределени да се сблъскват? Е, не всички кучета ще се схващат с котки и не всички котки ще се радват на живота с куче. Въпреки това кученцата, които са били социализирани с котки, ще се усещат по-комфортно към котки като възрастни, а същото важи и за котенцата и кучетата.

И някои породи кучета са доста подобаващи за живот с котка, а няколко породи просто не са. Но за множеството породи, в случай че кучето е научено по какъв начин да взаимодейства с котката и котката има зони за бягство, двата типа могат бързо да станат другари или най-малкото да живеят дружно в мир.

 infomax-logo-50-15-HW

Как да научим котката и кучето да се схващат

Дайте им време да са разграничени

Когато добавяте ново куче или котка към семейството си, не поставяйте двете домашни любимци дружно и очаквайте те сами да оправят връзката си.

Вместо това ги дръжте разграничени най-малко през първите няколко дни, с цел да могат да усетят звуците и миризмите на другия, преди да си взаимодействат. Осигурете на всеки домакински любим лично безвредно пространство, като да вземем за пример спалня, и редувайте какъв да е на открито в останалата част от къщата, до момента в който пристигна време за показване.

Преди първата среща изградете позитивни асоциации с другото животно. Поставете предмети, които миришат на котка, като играчки или одеяла, в зоната на кучето. Пуснете ги покрай чинията с храна или предложете лакомства, когато ги подарите, с цел да помогнете на кучето да свърже котката с положителните неща. Направете същото за котката с предмети, които миришат на куче.

Направете уместно показване

 котката и кучето Как да научим котката и кучето да се схващат фотография: pinterest

Първото взаимоотношение на вашите домашни любимци може да бъде от двете страни на вратата за бебета или мрежата. Това им разрешава да се виждат без риск от пострадване. Ако са спокойни в тази обстановка, можете да ги съберете в една стая.

Изберете неутрално място, а не едно от безвредните места на животното и оставете котката да се скита свободно, с цел да може да избяга, в случай че почувства нужда. Въпреки това, дръжте кучето си привързано към вас с каишка, с цел да можете да контролирате придвижванията на кучето си и да му попречите да гони котето.
Нека срещите са къси и сладки.

Опитайте няколко от тези взаимоотношения всеки ден в продължение на най-малко една седмица. Предложете лакомства и на двамата домашни любимци, с цел да продължите да изграждате позитивни асоциации с новия си съквартирант. Помислете дали да запазите изключително вкусно лакомство единствено за тези сесии, тъй че вашите домашни любимци да чакат с неспокойствие да се видят.

Обучете кучето си да бъде умерено към котката ви

 котката и кучето Как да научим котката и кучето да се схващат фотография: pinterest

Преследването е инстинкт за кучетата, само че вие желаете да предотвратите това държание въобще да се случи с вашето коте. Не желаете вашето куче да научи какъв брой занимателно може да бъде. Ето за какво, по време на вашето показване, уведомете вашето куче какво очаквате вместо това.

Например, помолете кучето си да седне или легне в наличието на котката, с цел да затвърдите спокойното държание. Можете също по този начин да помолите кучето си да остане в тези позиции, до момента в който котето се скита наоколо. Когато дадете на кучето си лакомство за това държание, вие освен укрепвате спокойствието, само че и учите кучето си, че котката е знак, с цел да ви потърси за премия.

Дайте сигурност на котката си.

 котката и кучето Как да научим котката и кучето да се схващат фотография: pinterest

Котката атакува единствено в случай че няма метод да избяга. Ако им осигурите заслон от всевъзможен тип, който кучето не може да доближи, ще можете да избегнете неприятни кавги сред тях.

Не изразявайте желания.

 котката и кучето Как да научим котката и кучето да се схващат фотография: pinterest

Опитайте се в никакъв случай да не ги карате да ревнуват. Не е елементарно, само че би трябвало да се опитате да обърнете еднообразно внимание и на котката и кучето, тъй че да не се състезават.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР