Котировките на петрола се повишиха тази сутрин в азиатската електронна

...
Котировките на петрола се повишиха тази сутрин в азиатската електронна
Коментари Харесай

Петролът поскъпна в азиатската търговия, но с големи седмични загуби

Котировките на петрола се покачиха тази заран в азиатската електронна сесия, само че пазарът се приготвя за огромна седмична загуба на фона на опасенията, че забавянето на международния стопански напредък ще отслаби търсенето на горива. Низходящ напън върху цените оказва и известието на Саудитска Арабия за изцяло възобновяване на добива след неотдавнашните офанзиви, заяви Си Ен Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Сортът Брент от Северно море прибави 8 цента и един барел се търгуваше за 57,79 $ за барел. В даден миг от днешните търгове цената на Брента приближи 58 $, откакто фючърсите му нарастнаха с 22 цента до 57,93 $ за барел, осведоми Маркетуоч.

Американският лек недопечен нефт увеличи цената си с 12 цента до 52,57 $ за барел.

За седмицата Брентът регистрира спад от 6,7 %, което е най-голямата седмична загуба от декември предходната година, а американският нефт бележи 6 % надолу или най-голямо намаляване от юли, показва Си Ен Би Си.

Слаби данни за бранша на услугите и заетостта в частния бизнес в Съединени американски щати ускориха безпокойството за международното търсене на нефт и страховете, че продължителната комерсиална война САЩ-Китай може да тласне към криза световната стопанска система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР