Костадинов отправи въпроса си към вицепремиера, тъй като по думите

...
Костадинов отправи въпроса си към вицепремиера, тъй като по думите
Коментари Харесай

Мария Габриел обясни защо английският посланик се е срещал с ЦИК и Асен Василев

Костадинов насочи въпроса си към вицепремиера, защото по думите му министърът на финансите Асен Василев, който също бил на срещата, " прозорливо излязъл " от залата.

" Тъй като господин Василев прозорливо излезе, в този момент ще би трябвало Мария Габриел да дава отговор на въпроса Какво тъкмо е говорено в ЦИК и за какво Вие в качеството си на единствен заместник-министър ръководител и представител на изпълнителната власт сте поканили непознат жител, освен това представител не на инцидентна страна, а на Англия, да участва на подобен диалог, какво сте говорили, за какво сте го поканили, смятате ли това за редно и не смятате ли, че е осъществена брутална интервенция във вътрешните ни работи с Вашата поддръжка, което на процедура съставлява държавна измяна и закононарушение против републиката ", попита Костадинов.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел изясни, че Централната изборна комисия (ЦИК) е самостоятелен орган, на който изпълнителната власт не споделя каквото и да е.

" ЦИК е тази, от която аз получих покана, с цел да бъда на тази среща. Тя е тази, която дава отговор за изпратените предложения за присъствалите на срещата и те са тези, които имат стенограма от съвещанието. По моя информация поканата е изпратена от ЦИК до посланика на Англия, с цел да спомага за контакт с компанията " Смартматик ", която е обвързвана с метода, по който се провеждат изборите, чисто логистично, и чието седалище е в Лондон. Освен това, Централната изборна комисия е тази, която задава формата на срещата и нейните граници ", изясни Габриел.

Тя беше безапелационна, че няма никакъв риск за каквато и да е била интервенция в изборите. И посочи,че също е била е поканена на срещата от ЦИК. Костадин Костадинов изрази подозрение в думите ѝ и съобщи, че " Възраждане " ще изпрати писмо до комисията, в което ще попитат дали точно тя стои зад поканата към посланика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР