Костадин Ангелов, депутат от ГЕРБ-СДС, кандидатът за управител на НЗОК

...
Костадин Ангелов, депутат от ГЕРБ-СДС, кандидатът за управител на НЗОК
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Станимир Михайлов не е представил 3 документа в ДАНС

Костадин Ангелов, народен представител от ГЕРБ-СДС, претендентът за шеф на НЗОК Станимир Михайлов не е показал 3 документа в ДАНС в законовия период . Това показа в четеъртък вечета някогашният министър на опазването на здравето в профила си във " Facebook ".

" Редица медии ми звънят през последния час, с цел да разясня позицията на претендента за шеф на НЗОК господин Станимир Михайлов, изпратена до тях ", написа Ангелов.

В тази връзка той декларира, че въпросната информация буди повече въпроси, в сравнение с да дава отговори и прилага писмо на ДАНС, адресирано до сътрудника от ПП-ДБ Васил Пандов.

" В последната една седмица, като претендент за шеф на Национална Здравноосигурителна каса бях подложен на серия от офанзиви, в които в началото бяха включени редица медии със съмнителна известност, а по-късно и посредством спекулации се използваха имената на държавни институции. " Това заявява Станимир Михайлов в право на отговор, оповестява bTV.

Не дава отговор на истината изнесената информация, че съм декларирал погрешна информация в своето чуване в процедурата за избор на нов шеф на Националната Здравноосигурителна каса. В моето чуване, което продължи два часа и петдесет минути, споделих, че сдружение " Балкан Кредит " АД не е подавало декларация за автентичен притежател пред Търговския указател, само че е подавало нужната информация пред ДАНС. Представям документ от ДАНС, от който е видно, че сдружението е подавало информация пред ДАНС, наложителна по тогава настоящата правна уредба, твърди той.

Но процедурата за обявление на автентичен притежател в никакъв случай не се е развивала пред ДАНС, а единствено пред Търговския указател към Агенция по вписванията. Следователно няма по какъв начин тази информация да е заявена пред ДАНС. Първоначалният отговор на ДАНС е предизвикан от въпроса, заложен от Комисията по опазване на здравето в Народно събрание, който съставлява едно пояснение на моя отговор, а не действителното наличие на отговора, изяснява той. 

Представя и нотариално заверена декларация от представляващия сдружение " Балкан заем " АД по член 63 алинея 4 от ЗМИП за действителните притежатели на сдружението, с което е отхвърлен пропускът в обявление на информация пред Търговския указател.

 

На 24 юли Михайлов, който е номиниран от ПП/ДБ и е единствен претендент за началник на НЗОК през днешния ден бе препитан от депутатите в здравна комисия . Михайлов е с над 15 години стаж в банковата система, бил е и част от здравноосигурителен фонд.

Пред здравна комисия той увери, че не е политически привързан и ще резервира експертния си профил.

Ангелов още тогава съобщи, че е ревизирал изнесената информация в медиите за Станимир Михайлов и тя се оказала истина. Какво ви е водило в тези действия по заобикаляне на закона, попита той. Няма закононарушение в покупко-продажбите с недвижими парцели, съгласно него, във връзка изявления в медиите. Нотариусът, при който са осъществени покупко-продажбите, е направил неточност, по думите му. За недекларираните данни по закона за ограниченията против изпирането на пари, се оказа, че негов чиновник пропуснал да подаде декларацията. Хора сме, работим, бъркаме, аз няма от какво да се тормозя, показа Станимир Михайлов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР