Косовският премиер Рамуш Харадинай уволни министъра на администрацията и местното

...
Косовският премиер Рамуш Харадинай уволни министъра на администрацията и местното
Коментари Харесай

Косовският премиер уволни министър заради обида към албанците

Косовският министър председател Рамуш Харадинай уволни министъра на администрацията и локалното самоуправление от редиците на Сръбската листа Иван Теодосиевич, тъй като е нарекъл албанците " измамници и кръвожадни ", а всеобщото изтребване в Речак от 1999 година - " небивалица ", оповестява МИА.
Медиите на албански език в Косово през днешния ден разгласиха фрагменти, на които Теодосиевич приказва за това на 24 март в Звечани, по време на отбелязването на 20-годишнината от началото на офанзивите на НАТО против Сърбия.
„ Причината за експанзията против страната ни е така наречен филантропична злополука в Косово и Метохия. Масовото изтребване в Речак е небивалица, а албанските терористи са тези, които са измислили всичко това и са направили най-тежките зверства в Косово и Метохия. И до през днешния ден никой от тях не е виновен за това. Те са направили закононарушения преди експанзията на НАТО, убивайки положителни сръбски домакини и служители на реда в работата си. Кръвопролитията им продължиха по време на нападенията и след идването на по този начин наречената мироопазваща задача в Косово и Метохия”, сподели Теодосиевич.
След като бе оповестена информацията, последваха многочислените реакции от косовската общност.
Харадинай осведоми от своята страница във Facebook за решението да освободи министъра този следобяд, заявявайки, че " не може да се толерира подобен език на ненавист " от един член на неговия кабинет.
„ Днес взех решение да освободя министъра на администрацията и локалното самоуправление Иван Теодосиевич. Този език на ненавист не може да бъде толериран от упоменатия министър. Неразбираемо е по какъв начин до през днешния ден нашият сътрудник показва с такава ненавист и засегнатост за жертвите на Речак, за други жертви на режима на Слободан Милошевич и по какъв начин приема и утвърждава терора на този режим. Това не е целесъобразно. В държавното управление, което повеждам, няма да има място за никого, който по някакъв метод наскърбява другите на етническа, расова, религиозна или друга основа, нито за тези, които оправдават такива политики”, разгласи Харадинай, като акцентира, че решението влиза в действие неотложно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР