Косовският премиер Албин Курти започна кампания за пререгистрацията на автомобилите

...
Косовският премиер Албин Курти започна кампания за пререгистрацията на автомобилите
Коментари Харесай

Косово смени подхода: Без данъци за смяна от сръбски на косовски номера на колите

Косовският министър председател Албин Курти стартира акция за пререгистрацията на колите със сръбски на косовски регистрационни номера с RKS , което значи " Република Косово ", оповестява вестник " Данас ". 

Във видео, оповестено в обществените мрежи, Курти споделя на сръбски, че 401 945 коли имат маркировка RKS, десетки хиляди от тези коли са благосъстоятелност на хора от малцинствата , и че колите, които би трябвало да бъдат пререгистрирани, са единствено към два % от общия брой на транспортните средства.

" Уважаеми жители, от през днешния ден до 31 октомври, в продължение на 61 дни, във всичките 34 регистрационни центъра още веднъж откриваме опцията за промяна на регистрационните табели с тези на общата ни република. Прехвърлянето и регистрирането на транспортни средства с табели RKS обслужва публичния ред, закона и сигурността. Табелите, издадени от Сърбия " PR ", " KM ", " PZ ", " GL ", " UR ", " PE ", " DA " и " DA " са завещание от режима на Милошевич. Подобно завещание не би трябвало да е ви е в тежест ", сподели Курти на сърбите.

Той добави, че с това завещание сърбите са целеустремено държани в предишното и изолирани от останалата част от Косово и че прекосяването към регистрационни табели с маркировка " RKS " дава опция за " безпрепятствена и непредубедена независимост на придвижване на цялата територия на Косово ".

" Искаме нашите жители от общините Северна Митровица, Звечан, Лепосавич и Зубин Поток, които сега употребяват табели " KM ", да не бъдат единствено жители на тези общини, желаеме да бъдат жители на Република Косово, които пътуват свободно и постоянно в региона на Прищина, с цел да употребяват услугите на централните институции, да посещават столицата на Косово и да вземат участие в религиозните ритуали на манастира Грачаница. В региона на Призрен да посещават културни, исторически и религиозни монументи, в региона на Печ да посещават Руговачката клисура и манастира Дечани; в региона на Гнилане да посещават родственици и другари в Клокот, Нови Бърдо, Партеш, Ранилуг и Шилово ", сподели косовският министър председател.

Той сподели още, че косовската страна дава краен период за пререгистрация на транспортното средство с финансови тласъци - тези, които решат да сменят регистрационните номера на колите си с RKS в границите на избрания двумесечен интервал, ще бъдат освободени от заплащане на налози и такси, които могат да доближат 5000 евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР