Косовският премиер Албин Курти предупреди, че институциите за сигурност в

...
Косовският премиер Албин Курти предупреди, че институциите за сигурност в
Коментари Харесай

Курти: Нараства рискът от нови инсценирани атаки от Сърбия

Косовският министър председател Албин Курти предизвести, че институциите за сигурност в Косово са открили възходящ риск от инсценирани офанзиви от групи от " сръбски структури ", които, както той декларира, упрекват полицията и я показват като мощ на подтисничество против косовските сърби, оповестява Коха.

" Институциите за сигурност неотдавна проверяваха възходящия риск от проведени насилствени офанзиви от групи сръбски структури в Косово. Основната им цел е да обвинят косовската полиция и да я показват като мощ, потискаща косовските сърби. Подкрепата, която терористичната група получи от Сърбия, от една страна, третирайки ги като герои, а въпреки това, посредством усилване на дейностите на армията по границата с Косово, единствено ги насърчи ", съобщи Курти.

 „ Те се пробваха да злоупотребят с манастира Банска, само че не съумяха и в този момент незаконните обединения, спонсорирани от Сърбия в техния дестабилизиращ сюжет, най-вероятно ще злоупотребяват с етническите разлики за политически цели. Миналата седмица се навършиха 23 години от свалянето на Милошевич и 23 години по-късно, в никакъв случай до момента Сърбия на Милошевич не е имала тази власт в Сърбия във връзка с светогледа, методите, държанието и дейностите “, разяснява Курти.

Според Курти освобождението на Милан Радойчич за по-малко от 24 часа е доказателство и сигнал за капацитет за прегрупиране и възмездие.

„ Документът пред очите на света за присъединяване на минимум четири равнища на сръбската страна, като се стартира от президентството, разследващите служби, министерството на защитата и армията, във вдъхновяването, подготовката и обезпечаването на присъединяване в терористична офанзива в село Банска, са спомагателни претекстове за други дестабилизиращи сюжети ", сподели Курти.

Курти прикани сърбите в Косово да бъдат " деликатни и да се въздържат от актове на злонамерено принуждение ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР