Косовският премиер Албин Курти даде да се разбере, че са

...
Косовският премиер Албин Курти даде да се разбере, че са
Коментари Харесай

Мерките на ЕС срещу Косово влязоха в сила, Курти не отстъпва

Косовският министър председател Албин Курти даде да се разбере, че са " несправедливи ", само че Прищина не ги счита за наказания и няма да се откаже от метода си за " възобновяване на върховенството на закона " в обитаемата най-вече със сърби северна част на страната.

Курти изясни, че не може да прави взаимни отстъпки с върховенството на закона и че ще се придържа към. Това става, откакто предходните, бойкотирани от сърбите, доведоха до напрежение и яростни конфликти. Преди месец пострадаха и сили на водената от НАТО задача на КФОР.

Западът упорства за неотложно насрочване на нови избори. Още в събота представител на Европейската комисия удостовери, че серия от ограничения, оповестени от Европейския съюз против Косоо, към този момент са в действие. Сред тях са изключване на Косово от фонд за вложения в Западните Балкани в размер 2.1 милиарда евро.

Прищина няма да взе участие краткотрайно в срещи на високо равнище, няма да има и двустранни. Екипът на еврокомисаря за разширението Оливер Вархеи изясни, че ограниченията са краткотрайни и ще може да бъдат преразгледани според от обстановката на терен. Ограничения може да се вкарат и против Сърбия, в случай че и Белград не работи за деескалация.

 Вучич и Курти пристигнаха в Брюксел, само че не пожелаха да беседват за Косово Вучич и Курти пристигнаха в Брюксел, само че не пожелаха да беседват за Косово

" Това не са наказания. Но истината е, че са краткотрайни, само че несправедливи, защото Косово и държавното управление му са най-демократични, проевропейски, това най-развитата страна (в района - бел. ред.) и изпълнителна власт, балканската редакция на " Ал Джазира " негови мнения пред телевизия.

. За тях Курти преди дни: " Притеснен съм, само че не и изплашен. "

 Изолиран и съвсем неотстъпчив: за какво Курти не отстъпва пред Запада Изолиран и съвсем неотстъпчив: за какво Курти не отстъпва пред Запада
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР