Косово забрани влизането на всякакви превозни средства със сръбски регистрационни

...
Косово забрани влизането на всякакви превозни средства със сръбски регистрационни
Коментари Харесай

Отново напрежение: Косово забрани влизането на сръбски автомобили на негова територия

Косово забрани влизането на всевъзможни транспортни средства със сръбски регистрационни номера на негова територия в отговор на арестуването на трима косовски гранични служители на реда от сръбската полиция, заяви пред Ройтерс представител на косовското министерство на вътрешните работи.

„ С цел повишение на сигурността на всички гранични пунктове взехме решение да спрем влизането на територията на Косово на всевъзможни коли със сръбски номера “, сподели Нора Фетоши, консултант на косовския вътрешен министър.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че решението е рубикон, след който ще бъде мъчно да се върне към естествени връзки с държавното управление на Косово. Според него задачата на възбраната е да се „ уморят от апетит сърбите там “.

Сърбия заяви, че е арестувала трима косовски служители на реда на своя територия, само че Прищина съобщи, че групата е била отвлечена на нейна територия. През април спорът сред Сърбия и Косово още веднъж се изостри. В обитаемото най-вече със сърби Северно Косово бяха извършени локални избори. Сърбите бойкотираха вота, а албанците завоюваха при изборна интензивност от към 4%. Това докара до конфликти сред сръбски протестиращи и косовската полиция. В района дойдоха бойци от ръководените от НАТО интернационалните сили за сигурност КФОР. Сред тях имаше съществено ранени.

Министър-председателят на Косово Албин Курти назова протестиращите навалица от екстремисти. Той съобщи, че ще се вслуша в апелите на Запада да изтегли полицейските елементи единствено в случай че протестиращите си тръгнат. Сръбският президент Александър Вучич упрекна Курти, че е употребявал брутална мощ.

Източник: БГНЕС/БТА

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР