Косово се стреми към още по-силно партньорство със САЩ, заяви

...
Косово се стреми към още по-силно партньорство със САЩ, заяви
Коментари Харесай

Косово с ангажимент за по-силно партньорство със САЩ

Косово се стреми към още по-силно партньорство със Съединени американски щати, съобщи министър-председателят Албин Курти, представен от Анадолската организация.

По-рано Курти организира среща със съветника на Държавния департамент на Съединени американски щати Дерек Шоле в столицата Прищина.

" " Косово се стреми към още по-силно партньорство със Съединените американски щати и интеграция в НАТО " ", сподели Курти.

По време на срещата са били разисквани също по този начин процесът на разговор сред Сърбия и Косово и европейските проекти.

На срещата беше подчертана нуждата от взаимно признание сред Сърбия и Косово за цялостно нормализиране на връзките.

Шоле се срещна и с косовския президент Вьоса Османи и с представители на партията " Сръбска листа ".

Османи акцентира, че дейното присъединяване на Съединени американски щати в процеса на разговор ще бъде от решаващо значение за постигането на сполучлив резултат в интерес на народа на Косово.

" Косово е готово да направи оферти, които ще допринесат за съглашението, като градивна страна с цялостна решителност, в съгласуваност със Съединени американски щати ", съобщи Османи.

Очаква се Шоле да посети Сърбия по-късно тази седмица. Според известия в медиите той ще поддържа цялостното съглашение, което би трябвало да бъде реализирано за нормализиране на връзките. /БГНЕС

Прищина / Косово
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР