Космическият кораб Дракон на американската компания Спейс Екс успешно се

...
Космическият кораб Дракон на американската компания Спейс Екс успешно се
Коментари Харесай

Дракон успешно се скачи с МКС

Космическият транспортен съд " Дракон " на американската компания " Спейс Екс " сполучливо се скачи с Международната галактическа станция, заяви НАСА, представена от standartnews.com.

" Товарният галактически транспортен съд " Дракон " на " Спейс Екс " се скачи с модула " Хармония " на орбиталната лаборатория (МКС) ", се показва в известието.

Корабът беше изстрелян в границите на 22-рата задача на " Спейс Екс " за попълване на запасите на МКС и снабдяване на съоръжение и материали за опити. " Дракон " ще се върне на Земята след месец с товар и материали, получени по време на проучванията на орбиталната станция.

Компания " Спейс Екс " изстреля ракетата-носител " Фалкон 9 " с галактическия транспортен съд " Дракон " на 3 юни.

Както беше планувано, към 3,3 тона товари са доставени на орбиталния комплекс, в това число храна и материали за поредност от научни опити. По-специално, те се отнасят до създаването на нови медикаменти за лекуване на бъбречни болести и развъждане на растения, които изискват по-малко вода и пестициди. " Дракон " транспортира и два нови слънчеви панела.

С кораба полетяха и над 100 бебетата калмари. Те ще бъдат употребявани в проучвания на резултатите от галактическия полет върху потребните взаимоотношения сред микробите и животните. Калмарите имат имунна система, сходна на човешката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР