Космическият апарат Солар орбитър ще се доближи максимално до Слънцето

...
Космическият апарат Солар орбитър ще се доближи максимално до Слънцето
Коментари Харесай

Космическият апарат „Солар орбитър“ ще се доближи максимално до Слънцето в края на март

Космическият уред " Солар орбитър " ще се приближи оптимално до Слънцето на 26 март , само че преди този момент на 14 март ще пресече орбитата на Меркурий, заяви Европейската галактическа организация на уеб страницата си. 

" Солар орбитър " в този момент е на към половината път сред Слънцето и Земята. Това разрешава на учените да организират неповторими проучвания.

Инструментите за отдалечено наблюдаване на апарата могат да дефинират източника на всяко събитие на повърхността на Слънцето. Така учените от задачата могат да учат слънчевия вятър и магнитната интензивност на звездата ни. Данните се съпоставят с наблюдения от други галактически кораби, работещи по-близо до Земята, като " Хинод " (Hinode), ИРИС (IRIS) и СОХО (SOHO).

" Солар орбитър " е на към 75 милиона километра от Слънцето . На 26 март апаратът ще се приближи до звездата на разстояние по-малко от една трета от дистанцията сред Земята и Слънцето. От 14 март до 6 април ще бъде в орбитата на Меркурий . При доближаване към Слънцето всичките 10 научни инструмента, конфигурирани на борда, ще стартират да работят по едно и също време, с цел да получат допустимо най-вече данни.

Една от дилемите, които стоят пред учените, е да изследват микроизригвания, за чието битие стана известно едвам наскоро. Експертите имат намерение да открият дали те въздействат по някакъв метод на слънчевия вятър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР