Космическият апарат Чанъе-4, който на 3 януари осъществи меко кацане

...
Космическият апарат Чанъе-4, който на 3 януари осъществи меко кацане
Коментари Харесай

Чанъе-4 изпрати панорамни снимки от обратната страна на Луната

Космическият уред " Чанъе-4 ", който на 3 януари реализира меко кацане върху противоположната страна на Луната, е изпратил панорамни фотоси от повърхността на естествения сателит на Земята, заяви ТАСС.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Агенцията цитира информация на китайското галактическо ведомство. " Апаратът " Чанъе-4 ", луноходът и спътникътc-ретранслатор " Цюецяо " в 08:00 локално време /02:00 ч. българско време/ се намираха в устойчиво положение. Камерата, сложена на борда на сондата, реализира панорамна фотография на повърхността на Луната ", се споделя в обявата на ведомството.



Кадрите са били получени на Земята благодарение на спътника-ретранслатор " Цюецяо " и е била формирана панорамна фотография. Въз основа на получените данни откривателите са създали прелиминарен разбор на релефа на местността, в частност на повърхността на луната наоколо до сондата. Панорамните фотоси са поместени на формалния уебсайт на китайското галактическо ведомство.


 Първи фотоси от противоположната страна на Луната Първи фотоси от противоположната страна на Луната
Китайският луноход "Юйту-2 " - в превод "Нефритен заек-2 " - остави първи следи върху меката лунна повърхнина 12 часа, откакто кацна на противоположната стр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР