Космическата сонда „ИнСайт” кацна успешно на Марс. Продължилото стотици милиони

...
Космическата сонда „ИнСайт” кацна успешно на Марс. Продължилото стотици милиони
Коментари Харесай

„ИнСайт” кацна на Марс

Космическата сонда „ ИнСайт” кацна сполучливо на Марс. Продължилото стотици милиони километри пътешестване завърши в 21:54 часа българско време.

Кацането се очакваше с огромно терзание от страна както на експертите от НАСА, по този начин и от всички с интерес към галактическата тематика – досега повече от половината задачи до Марс са се проваляли.

Радостта на екипа на американската галактическа организация беше споделен от половин милион души онлайн, а също и от огромно количество хора на „ Таймс Скуеър” в Ню Йорк, които наблюдаваха кацането на видео стени.
Сондата „ ИнСайт ” каца на Марс (НА ЖИВО) За първи път ще бъде изследвана почвата и ще се наблюдава сеизмичната интензивност на Червената планета
В идващите часове се чака „ ИнСайт” да разгърне слънчевите си панели и да съобщи сигнал от повърхността на Марс. Сондата ще надникне на дълбочина 5 метра в марсианската почва и ще изследва по какъв начин се придвижва топлината от ядрото на планетата и дали там има данни за сеизмична интензивност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР