“Космическата разходка започна с проверка на модула “Поиск, който се

...
“Космическата разходка започна с проверка на модула “Поиск, който се
Коментари Харесай

Руските космонавти не успяха да изпълнят основна задача по време на вчерашната извънбордова дейност

“Космическата разходка ” стартира с инспекция на модула “Поиск ”, който се намира в състава на станцията в продължение на 11 години, само че през вчерашния ден за пръв път бе употребен за излизане в открития космос. След това Рижиков и Куд-Сверчков пристъпиха към първата си съществена задача – замяна на панелите за терморегулация на най-стария модул “Заря ”. Но отварянето на люка на херметическия резервоар, в който се обитават новите панели, не се увенча с триумф. Така космонавтите се принудиха да върнат старите панели, а контейнерът беше спретнат в модула “Поиск ”.

Въпреки всичко двамата Сергеевци свършиха някои значими потребни задания. Те подмениха планшета на опита “Импакт ”, отдаден по проучването на въздействието на излъчванията от соплата на моторите към служебния модул “Звезда ”. Също по този начин инспектираха външния корпус на “Звезда ” с цел да ревизират дали има следи от пробойна (напомням на читателите, че неотдавна на това място беше установен нежелателен теч на въздух). 

Накрая се планираше космонавтите да почистят илюминаторите на “Звезда ”. В хода на “космическата разходка ” наземното управление смени задачата с тази да се почисти люкът на “Поиск ”. Но за тази задача не остана задоволително време, с цел да бъде изпълнена. 

За повече информация: РИА Новости

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР