Космическата ракета “Фалкън 9 с кораба “Драгън не успя да

...
Космическата ракета “Фалкън 9 с кораба “Драгън не успя да
Коментари Харесай

Специалистите на СпейсЕкс поправиха ракетата “Фалкън 9”, следващият опит за изстрелване може да е утре, на 22 май в 10:44 ч. българско време!

 Falcon 9 rocket with Dragon

Космическата ракета “Фалкън 9 ” с кораба “Драгън ” не съумя да излети на 19 май. Photo credit: NASA TV

Разбира се, това е тестов полет на нова ракета и нов галактически транспортен съд. Проблеми постоянно биха могли да зародят и в случай че СпейсЕкс не се оправят до на следващия ден или заради метеорологичен или механически проблем има ново отсрочване, ракетата ще може да излети на 23 май (сряда) в 10:22 ч. българско време.

СпейсЕкс не подсигуряват триумф при идния старт на “Фалкън 9 ”. Ако стартът обаче е сполучлив, ракетата ще изведе в орбита транспортен съд “Драгън ”. Той в безпилотен режим би трябвало да се скачи с “Международната галактическа станция ” и да достави хранителни запаси. Така той може да се трансформира в първия нов американски галактически транспортен съд, който ще доближи до станцията след пенсионирането на галактическата совалка. За идващите месеци и години се възнамерява да доставя постоянно потребен товар до галактическата станция, а някой ден – и астронавти.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР