Космическата компания на Джеф Безос Blue Origin успешно пусна своята

...
Космическата компания на Джеф Безос Blue Origin успешно пусна своята
Коментари Харесай

Blue Origin на Джеф Безос изпраща първите туристи в Космоса в следващите месеци

Космическата компания на Джеф Безос Blue Origin сполучливо пусна своята ракета New Shepard за наново потребление в неделя. Заедно с нея в Космоса бяха изпратени манекен на човек, защото точно този модел ще бъде употребен за туристически пътувания.

Според данните тя е достигнала надморска височина от 107 километра, която по думите на Безос е била целевата височина.

Изстрелването на ракетата е било забавено с няколко часа поради несъответствуващи метеорологични условия. Все отново със забавяне тя е отлетяла от тестовата площадка в Тексас.

Самият полет е бил осъществен в границите на 10 минути, като по-късно New Shepard е съумяла да кацне сполучливо назад на Земята. Това е вторият сходен тест за Blue Origin с капсула и манекен вътре, като по-късно тази година следва да бъдат изпратени първите хора в Космоса благодарение на ракетата.

Това е осмият тест на технологията на New Shepard, която беше показана през 2015 година. Джеф Безос разяснява, че от компанията се надяват да изпратят първите си хора в Космоса през 2018 година, а малко по-късно да започват полетите за туристи.

Също по този начин той съобщи, че ще продава акции на Amazon всяка година, с цел да може да финансира активността на Blue Origin.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР