Кошмарни условия на труд и живот за работници от България

...
Кошмарни условия на труд и живот за работници от България
Коментари Харесай

Българи живеят и работят в мизерия в Германия и Нидерландия


Кошмарни условия на труд и живот за служащи от България и Румъния в Германия и Нидерландия. За тях излиза наяве след инспекция на управляващите в двете страни.

За пръв път ставаме очевидци на обща акция на нидерландски и немски управляващи за неприятни условия на труд и живот на задгранични служащи. Според тях единствено в един пограничен регион сред двете страни има наранени към 2000 души.

Проверени са места за настаняване на задгранични служащи в регион на провинция Северен Рейн Вестфалия. Повечето са от България и Румъния и са наети в месопрерабователната промишленост.

„ В тестваните жилища са открити обилни дефекти в противопожарната отбрана, плесен, вредители, липса на електрозахранване и други пропуски в строителното и жилищното законодателство “, написа в отчета от инспекцията.

През юли предходната година в провинцията влезе в действие закон, даващ на общините засилени пълномощия да ревизират квартирите на служащите.
Сънародниците ни могат да получат безвъзмездна консултация на български език за случаи, при които се нарушават трудовите им права.

Организации, които оферират безвъзмездни съвещания на български на служащи за нарушени трудови права:

„ Справедлива мобилност”:

,

,

Гореща телефонна линия за сигнали: 0800 1014341

Arbeit und Leben NRW:

,

Телефон за връзка на български език: 0211 938 00 53

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР