Кошмарна втора нощ на открито прекараха оцелелите в Турция и

...
Кошмарна втора нощ на открито прекараха оцелелите в Турция и
Коментари Харесай

Мащабите на разрушенията: Турция се е изместила с три метра на югозапад след трусовете

Кошмарна втора нощ навън прекараха оживелите в Турция и Сирия. Въпреки идващата от доста места помощ, заплахата от настъпване на филантропична рецесия е все по-реална.

В коли, край огън, в почистване на отломките с голи ръце - оживелите от труса в Турция прекараха втора тежка нощ. Над 50 часа след унищожителното земетресение със мощ 7.8 по Рихтер, част от най-тежко ранените хора бяха превозени за лекуване в Истанбул.

Турският президент Ердоган отпътува за засегнатите от бедствието региони, само че макар поръчките на управляващите в Анкара за поддръжка на всички потърпевши, неодобрение не липсва.

Сателитни фотоси демонстрират мащаба на разрушението. Трусът съвсем съпостави със земята градове и села в радиус от 450 км. Според сеизмолози, двете трусове от понеделник заран са освободили сила, натрупвана в продължение на най-малко 500 години. В резултат Турция се е изместила с три метра на югозапад.

А в Сирия доказаните до този миг жертви са минимум 2500. Властите в Дамаск оповестяват за починали на 250 км от епицентъра на труса. Няколко страни към този момент изпратиха помощ за засегнатите региони, само че доставянето ѝ е мъчно поради продължаващата революция.

Кратките мигове на наслада са в моменти като този, в който цяло семейство е намерено живо отдолу под руините на дома си.

Едно семейство е избавено, само че друго е погубено - това на бебенцето, чиято майка със сетни сили го е родила под руините на дома си. Детето от Африн, което като по знамение беше оживяло, към този момент е в устойчиво положение в болница. То, обаче, в никакъв случай няма да познава околните си - дружно с майка му, при земетресението умират също татко му и четирите му братя и сестри.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР