Косата ви губи ли обем в корените? Събуждате ли се

...
Косата ви губи ли обем в корените? Събуждате ли се
Коментари Харесай

Мазна коса – Причини и начини да се справите с проблема

Косата ви губи ли размер в корените? Събуждате ли се с мазна и сплескана коса? Постоянно посягате към вашия шампоан (или изсъхнал шампоан), с цел да спасите деня? Изглежда имате мазна коса. Ако сте опитвали какво ли не, с цел да се справите с омазняването, само че без триумф, разберете аргументите за появяването на мазна коса и методите с които ще обърнете процеса на омазняване.

5 аргументи за появяването на мазна коса

Има няколко фактора, които способстват за нарасналото произвеждане на себум върху скалпа. Прекомерно измиване, струпване на артикули, постоянно миене, стрес и несъмнено вида коса. В последна сметка също има огромен късмет това да е композиция от фактори, които задействат несъразмерното произвеждане на себум.

1. Прекомерно измиване

Прекаленото измиване кара скалпа да си мисли, че е изсъхнал и лишен от естествени масла. Това от своя страна подтиква мастните жлези, което по-късно кара косата ви да създава повече мазнини по-бързо. Както се досещате, порочният кръг от там продължава.

И несъразмерното измиване може да бъде под две форми: първо, миете прекомерно постоянно и второ, с шампоан, който е прекомерно недодялан.

Твърде честото миене е резултат от гореспоменатите мазни корени, само че може да се дължи и на това, че упражнявате всеки ден, живеете в топла среда, където се потите повече, или просто персонални желания.

Използването на прекомерно недодялан шампоан нормално се свежда до обстоятелството, че употребявате сулфати. Сулфатите са мощни незадълбочено дейни субстанции, които обезпечават онази сетивно привлекателна пяна и чувство за скърцаща непорочност, само че не се заблуждавайте: има огромна възможност те да нарушат естествения баланс на скалпа ви и евентуално на микробиома на скалпа. И двете могат да задействат скалпа ви да създава повече масло. Не се тормозете обаче, има доста шампоани без сулфати, които са дефинирани за мазна коса.

2. Натрупване на артикули

Натрупването на артикули може да повлияе на косата ви. Когато към отвора на фоликула ви се натрупват артикули, нечистотия и масло това стартира постепенно да задушава корена на косата ви и предизвиква инфектиране.

Що се отнася до производството на повече масло, това става по няколко метода. Първо, самите артикули могат да бъдат на силиконова или маслена основа, което естествено би предиздвикало косата и скалпа да наподобяват по-мазни.

Основната им функционалност на продуктите със силикон е да основат физическо бариерно покритие върху кожата и косата, което е стабилно на вода и въздух. В допълнение към водата и въздуха, те могат да блокират вашия личен себум. Това значи, че себума от скалпа ви не може да проникне в косъма, което кара косата ви да наподобява още по-мазна мазна.

3. Стрес

Начинът, по който се усещаме вътрешно, въздейства на кожата по безчет способи. А стресът е един от най-големите аргументи за проблеми с кожата: той може да аргументи обриви и признаци на прибързано стареене. Може също да аргументи и лоен скалп.

Мастните фоликули на скалпа се управляват по сходни способи с маслените фоликули по лицето ни и други области като шията, гърдите и горната част на гърба. И по този начин, фактори като стрес, които могат да усилят производството на масло върху лицето ни може също да усилят производството на масло и върху скалпа.

4. Тип коса

Типовете коса играят огромна роля в тази полемика, защото някои са доста по-податливи на омазняване от други. Колко суха или мазна е даден вид коса се дефинира от това какъв брой бързо себумът от скалпа ви е в положение да се движи надолу от корена до върха на косъма.

5. Тип скалп

Да, тъкмо като и лицето ви, скалпът също може да създава повече масло от естественото.

Как да се справите с мазната коса

Много хора се питат по какъв начин да „ оправят “ мазната си коса – по-добрият метод на мислене по какъв начин да се оправят с нея. Ето няколко натурални средства с които ще се избавите от неприятната мазна коса.

1. Хамамелис

Хамамелисът е прочут на тези, които са склонни към акне и мазна кожа. Той е незаместим асистент и за косата и скалпа. Стягащата природа на хамамелис е чудесна за понижаване на маслото, защото течността има противовъзпалителни свойства и управлява себума. Освен това може да ви помогне да премахнете натрупването на артикули върху косъма. Това е меко освежаващо средство за скалпа, което също може да облекчи сърбежа и люспите!

2. Чаено дърво

Чаеното дърво работи противовъзпалително, както и има някои избистрящи свойства.

3. Салицилова киселина

Салициловата киселина е бета-хидрокси киселина, която оказва помощ за унищожаване на непотребното масло и мъртвите кафези от повърхността на кожата. Тя е чудесна съставна част, която да употребявате, в случай че страдате от лоен скалп или пърхот. Салициловата киселина спомага за разтварянето на връзките, задържащи мъртвите кафези към повърхността на кожата. По този метод може да помогне за възстановяване на лющенето на скалпа. Въпреки това избягвайте салициловата киселина, в случай че имате изсъхнал или сензитивен скалп. В тези случаи тя може да аргументи повече неспокойствие, в сравнение с да ви помогне.

4. Ябълков оцет

Изплакването с ябълков оцет е ужасно и ободряващо за вашата коса. Благодарение на своите киселинни свойства, естественият тоник за всичко може да помогне за балансиране на скалата, връщайки pH назад естествените равнища. Това от своя страна оказва помощ за понижаване на производството на непотребния себум.

5. Алое вера

Алое вера може да помогне за хидратиране, усмиряване и балансиране на скалпа. Антибактериалните и противогъбичните свойства на растението оказват помощ за попречване и лекуване на пърхот.

3 бързи решения за мазна коса

Понякога просто се нуждаете от бързо решение за мазната си коса. В тези случаи има няколко трика, които да опитате.

1. Натурален изсъхнал шампоан

Сухия шампоан работи, като всмуква маслото в скалпа – а естествените версии употребяват прахове като арарут и царевично нишесте, с цел да свършат работата.

2. Елегантна прическа

Ако се чудите по какъв начин да скриете мазните с и корени, направете лек кок или конска опашка, по този начин ще скриете мазната и прилепнала коса.

3. Аксесоари за коса

И в случай че нищо друго не успее, срешете косата си обратно и плъзнете лента за глава, шал или различен аксесоар. Няма нищо неприятно в прикриването на мазните корени със занимателен аксесоар.

Заключение

Мазният скалп и косата могат да бъдат досадни, само че нормално са признаци, че би трябвало да извършите крачка обратно и да разгледате рутината за грижа и стилизиране на косата като цяло. Ще желаете да започнете, като управлявате маслото с верния график за измиване, стилизиращи артикули и естествени съставки.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР