Косата е подложена на множество предизвикателства всеки ден. Боядисвате я,

...
Косата е подложена на множество предизвикателства всеки ден. Боядисвате я,
Коментари Харесай

7 начина да запазите косата здрава и бляскава

Косата е подложена на голям брой провокации всеки ден. Боядисвате я, сушите я, стилизирате я, нанасяте артикули, нагрявате я, с цел да си извършите прическа. Всичко това в композиция с горещата вода, с която взимате душ, я прави слаба, изтощена, лишена от искра и склонна към раздробяване и разцвет.

За да предотвратите всички тези увреждания и с цел да я запазите здрава и блестяща, вижте кои са 7-те метода да съумеете да го извършите.

Здрава, еластична, блестяща коса – без значение дали е къса и бодлива, очертаваща лицето ви, или кичури с дължина на Рапунцел – е задачата за всеки, всеки ден. Но хубавичко коса не се основава с магия. Ето няколко съвета за приемане и поддържане на здрава коса, даже в случай че косата ви е развалена първоначално.

7 метода да запазите косата здрава и блестяща

1.Мийте я по-рядко

 косата 7 метода да запазите косата здрава и блестяща фотография: pinterest

Измиването на косата с шампоан отстранява мръсотията и мазнините, само че несъразмерното измиване с шампоан може да отстрани естествените масла от нея и скалпа. Освен това шампоанът, който не е изплакнат изцяло, може да се натрупа върху нея, оставяйки я да наподобява скучна и безжизнена.

2.Нанесете вярно балсама

Балсамът е най-добре да се нанася върху средата и краищата на косата ви, след което да се работи обратно към скалпа. Тя се нуждае от хидратация по-далеч от скалпа, само че скалпът ви също може да изсъхне. Обърнете в допълнение внимание на хидратирането на скалпа си, в случай че ви сърби или забележите люспи.

И се уверете, че сте избрали верния еликсир за вашия вид коса: плътните къдрици се нуждаят от друг тип хидратиране от правата или тънката коса.

3.Намалете обработката като бои, къдрене, релаксанти

 косата 7 метода да запазите косата здрава и блестяща фотография: pinterest

Забавно е да измененията цвета и стила на косата си и откакто започнете да изрусявате, боядисвате или обработвате, би трябвало да поддържате външния тип. Оставете я да си почине сред процедурите за обработка и й дайте спомагателна обич, с цел да й позволите да се рехидратира и възвърне, откакто сте й дали химическа подготовка. Вашата изрусена коса е развалена и има потребност от малко обич? Поглезете я с маска за възобновяване и подсилване.

4.Защитете я, когато се излагате на слънце или плувате

Когато се отдадете на малко развлечение на слънце, помогнете да запазите косата си по-здрава, като нанесете еликсир или маска без измиване, преди да плувате във всевъзможен тип вода (но изключително в хлорирани басейни). Ако сте постоянен плувец, носете шапка за плуване, когато можете, с цел да сведете до най-малко излагането на косата си на хлор, и постоянно е добра концепция да носите шапка, когато сте на слънце, с цел да отбраните нея и кожата си.

5.Разресвайте се, когато е суха против мокра

 косата 7 метода да запазите косата здрава и блестяща фотография: pinterest

Когато косата ви е мокра, тя става по-уязвима към раздробяване. Ако желаете да предотвратите скъсване, цъфтящи краища и увреждане, избягвайте да я разресвате мокра. Най-доброто време за разресване е когато е съвсем или изцяло суха. Това може да варира според от структурата на косата, защото тези с къдрава евентуално могат да причинят повече вреди със изсъхнало четкане.

Ако в действителност не можете да устоите на разресването си, когато е мокра, използвайте гребен с необятни зъби вместо четка за коса. Гребените със зъби могат да бъдат по-щадящи към скалпа и космените фоликули, в случай че разресвате постепенно.

6.Защитете и овлажнете скалпа си

Скалпът ви може да стане много изсъхнал, изключително в случай че въздухът е изсъхнал, прекалявате с шампоана или е изложен на слънце. Носете шапки и слънцезащитен крем за скалпа, когато излизате на слънце, пуснете овлажнител в дома си, в случай че въздухът ви е изсъхнал, мийте по-рядко с шампоан и използвайте овлажняващ шампоан. Използвайте надълбоко лекуване на скалпа, в случай че е належащо, с цел да хидратирате скалпа си, в случай че е пресъхнал и се лющи. Това оказва помощ и за възобновяване на косата.

7.Подстригвайте се постоянно

 косата 7 метода да запазите косата здрава и блестяща фотография: pinterest

Подстригвайте косата си на всеки 3 до 7 седмици, в случай че е къса или подстригана, на всеки 8-12 седмици за текстурирана къдрава коса и най-малко на всеки 12 седмици за дълга коса, с цел да премахнете развалените или нацепени краища и да запазите формата на прическата си. Редовното подкастряне е наложително, с цел да поддържате косата си здрава, без значение от вида ви коса.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР