Косата е изключително чувствителна част от визията и тялото на

...
Косата е изключително чувствителна част от визията и тялото на
Коментари Харесай

Козметика, която по-добре да не използваш за косата си

Косата е извънредно сензитивна част от визията и тялото на всяка дама, а и мъж. Жените, обаче, поставят особени грижи за своята грива, които в множеството случаи са свързани с използването на доста козметични артикули. Косата може да бъде третирана с какви ли не натурални и освен артикули за да бъде здрава, блестяща и мощна. Някои обаче артикули имат тъкмо противоположния резултат. Ако имате проблеми с косата, може би ползвате някой от тях.
Ето каква козметика по-добре да не употребявате са вашата коса:
 5 хитрини, с които да придадем размер на косата 5 хитрини, с които да придадем размер на косата
Много дами се стремят да придадат на косата си размер и тъй като не го имат по натурален метод, се постанова да я стилизират по най-разл...
Хлебна сода – евентуално сте чували за нейното присъединяване в разнообразни маски за коса. Истината е, че би трябвало да бъдете внимателни с нея, тъй като може да докара до раздробяване на косата и цъфнали краища. Тя въздейства негативно върху pH на косата и кожата на главата, което може да навреди.
Сок от лимон – той намира приложение в редица маски за коса. Трябва да внимавате с него обаче, защото е мощна киселина, която би могла да повреди и отслаби косъма. Лимоновият сок прави косата податлива на увреждания, късане и разцвет. Освен това я прави доста по-податлива на нездравословното въздействие от мощно слънце.
Сулфати – четете етикета преди да си вземете шампоан или маска за коса, тъй като в тези артикули се съдържат те. Сулфатите въздействат отрицателно на косата, правейки я слаба, чуплива, със заплитащи се краища и разцвет. Те могат да изтощят косата и да ви навлекат проблеми, които до този миг даже нямате.
Неправилна четка за коса – най-хубаво е да сресвате косата си с гребен, по опция дървен. Ако употребявате остаряла четка, нейните зъбци ще бъдат износени и това ще накъса и изтощи косата. Не се учудвайте, в случай че забележите доста косми по четката след сресване. Така вместо да се решите, ще скубите косата, което може да докара до намаляване на космения фоликул и косопад.
 Тези неточности могат да съсипят косата ви, до момента в който я изправяте Тези неточности могат да съсипят косата ви, до момента в който я изправяте
Косата е част от визията на дамата. Колкото по-поддържана е тя, толкоз по-привлекателни се усещат дамите. През последните няколко година..
Сух шампоан – много известен артикул, който може да накара косата да наподобява добре. Много комфортен, в случай че нямате време за душ или миене на косата, а би трябвало да изглеждате добре. По тази причина е и доста издирван и употребен артикул от дамите. Все отново, хубаво е да го ползвате понякога, тъй като сухият шампоан може да докара до късане на краищата и косопад. Тъй като се впръсква в корените на косата, той всмуква всички нейни масла и я прави доста суха. Това може да бъде причина за по-тънка и изтощена коса, склонна към начупване. Следете съставките на етикета на шампоана и изберете оня, който съдържа допустимо най-вече натурални съставки и е без алкохол.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР