Корупцията в Русия бързо нараства, а щетите от нея само

...
Корупцията в Русия бързо нараства, а щетите от нея само
Коментари Харесай

Рекордна корупция в Русия: за шест месеца страната губи 40 милиарда рубли


Корупцията в Русия бързо нараства, а вредите от нея единствено за първото полугодие на 2021 възлизат на близо 40 милиарда рубли, оповестява Главната прокуратура. Русия е измежду 50-те страни с най-висока корупция в света.

Преброяване на банкноти по 1000 рубли

24 500 корупционни закононарушения е записала Главната прокуратура на Руската федерация единствено за първите шест месеца на 2021 година. За този скръбен връх за последните 8 години написа в сборника на ведомството, който беше оповестен на 30 август.

В към половината от случаите корупцията се състои във взимане на рушвет. Най-много подкупи се взимат и дават в Пермския и Ставрополския район, само че също по този начин и в Санкт Петербург, оповестява прокуратурата.

През предходната година районен „ водач “ по корупция в Русия е Москва, на второ и на трето място се подреждат Татарстан и Ставрополският район, написа „ Новая газета “.

40 милиарда рубли – толкоз „ коства “ корупцията на руснаците

В съпоставяне със същия интервал на предходната година, корупцията в Русия бележи растеж от 16,5%. Увеличиха се и вредите, които корупцията нанася на Русия. През предходната година те възлизаха на 32,4 милиарда рубли, а в този момент доближиха 39,4 милиарда.

В предходен собствен отчет Главната прокуратура установи, че спрямо всички други държавни чиновници,. На второ място по корумпираност се подреждат чиновниците в системата на Министерството на защитата.

Корупцията е част от историческия модел на ръководство

Медиите напомнят, че корупцията е един от най-сериозните проблеми на модерна Русия. Тя заплашва самото действие на органите на държавната власт, на правоохранителните органи, на опазването на здравето, образованието и разнообразни други сфери от публичния живот. Всъщност корупцията като феномен е част от историческия модел на държавно ръководство в Русия.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР