Корупцията е най-големият проблем на България. И цялото политическо говорене

...
Корупцията е най-големият проблем на България. И цялото политическо говорене
Коментари Харесай

Янев: Няма свещени крави, сменяме непочтените

Корупцията е най-големият проблем на България. И цялото политическо говорене по тематиките за държавна сигурност и за подслушването е опит да се отклони вниманието на гражданското общество от тематиката за корупцията. Това съобщи министър председателят ген. Стефан Янев в изявление за предаването " Лица в лице " по бТВ. Той призна, че откогато е министър председател вижда какъв брой по-голяма в реалност е корупцията в България, тъй като има доста повече информация.

Случаите, в които има доказателства за корупция, се предават на прокуратурата, сподели Янев. За други, в които е видно, че има нередности, само че няма задоволително доказателства за злоупотреби, министрите дават публичност от позиция на морала, изясни министър председателят.

Ние сме тъжни първенци. Въпросът е за какво допуснахме да има подобен вид корупция, за какво не сме в положение да разгадаем личните си проблеми благодарение на българския съд, който е мястото, където се вземат решение тези проблеми, разяснява Янев. И добави, че преди съда е прокуратурата, която внася обвиняванията, а преди нея проверяващите органи и службите за сигурност, които първи би трябвало да подадат сигналите. Цялата тази система не е работела дейно, сподели Янев разяснявайки глобите от страна на Съединени американски щати по закона " Магнитски ".

Премиерът изясни държавното решение държавни и общински компании да не вършат никакви банкови транзакции с компании от санкционния лист на Съединени американски щати или свързани с тях сдружения. Причината е държавни или общински сдружения на се попаднат също в санкционен режим, сподели Янев. И изясни, че в случай че въпреки всичко държавна или общинска компания има някакви връзки с фирмите под наказания, тя също ще понесе санкции от държавното управление. Не е казано, че шефът незабавно ще бъда уволнен, може първо да се дадат инструкции да не се вършат никакви транзакции и връзка, сподели Янев. И съобщи, че не знае кой е актуалният политически водач, за който в отчета от Съединени американски щати се споделя, че е бил подкупван от Васил Божков.

По мотив рокадите във властта, които прави служебният кабинет, министър председателят изясни, че промените са свързани с честността, с работата в полза на обществото.

Разговарях с шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, информацията която имам е, че се прави инспекция. Министерството на финансите е изпратило писмо до прокуратурата, да се ревизира всичко. Спецов ми е споделил, че не се тормози от тази инспекция, съобщи Янев и добави, че не има вяра сходен вид инспекция да се точи с месеци.

Никой не е в ролята на свещена крава. Ако някой не работи честно, не работи в полза на хората и на публичния интерес, той ще бъде заменен, увери служебният министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР