Корпусът на мира се съгласи да плати 750 000 долара

...
Корпусът на мира се съгласи да плати 750 000 долара
Коментари Харесай

Корпусът на мира се съгласява да плати 750 000 долара на семейството на доброволка, която почина, след като лекарите са диагностицирали погрешно нейната малария, казва адвокатска кантора

Корпусът на мира се съгласи да заплати 750 000 $ на фамилията на умряла 24-годишна доброволка от Илинойс през 2018 година в Източна Африка, откакто лекарите на организацията са диагностицирали неправилно случай на малария, адвокатска адвокатска фирма разгласи във вторник.

Бърнис Хайдерман от Инвърнес, Илинойс, умря през януари 2018 година на островната страна Коморски острови, откакто изпрати известие на майка си, че локалният доктор от Корпуса на мира не приемаше съществено недоволствата й от замаяност, гадене, тресчица и отмалялост, сподели Адам Динел, сътрудник в основаната в Хюстън адвокатска адвокатска фирма на Schiffer Hicks Johnson PLLC.

Докторът сподели да пие вода и да вземе аспирин, сподели Динел, чиято компания заведе федерален иск за обезщетение в Чикаго от името на семейство Хайдерман.

фамилията без наличието на неговия юрист и върна тялото на фамилията дни по-късно разширеното семейство се беше събрало в Илинойс за погребението.

Дъщеря й искаше да се причисли към Корпуса на мира от времето, когато беше в прогимназията, сподели Хайдерман.

„ Тя се усещаше доста патриотична за това да служи на страната си по определения от нея метод “, сподели майката.

Корпусът на мира излезе с изказване, в което се споделя, че „ продължава да скърби за трагичната загуба на доброволеца Бернис Хайдерман “.

„ Тя беше незабравим доброволец, на който се възхищаваха учениците и общността на Коморските острови.... Здравето и сигурността на нашите доброволци са от първостепенно значение за нашата организация и ние оставаме ангажирани да подсигуряваме, че всеки доброволец има безвредно и сполучливо преживяване “, се споделя в изказването.

Коморските острови са в Индийския океан сред Мозамбик и островната страна Мадагаскар.

Тест след гибелта разкри, че Бърнис Хайдерман е умряла от малария, сподели Динел. Разследване на генералния контрольор на Корпуса на мира заключи, че лекарят и основният медицински чиновник на организацията в Вашингтон подцени директивите и не съблюдава общоприетите протоколи, като разпореждане на елементарен кръвен тест, който би разкрил малария, която елементарно се лекува с лекарства, сподели той.

Прегледът на генералния контрольор също откри, че Хайдерман не е е спазвала нужния си режим на лекуване с медикаменти за угнетяване на маларията в продължение на няколко месеца преди гибелта си.

Маларията е най-разпространена в тропически климат, излагайки на риск съвсем половината от международното население, съгласно Световната здравна организация. СЗО пресмята, че е имало към 247 милиона случая на малария по света през 2021 година и 691 000 смъртни случая. По-голямата част от случаите и смъртните случаи са настъпили в Африка.

Според изказване от 2018 година на Корпуса на мира след нейната гибел,  Хайдерман е била учебен доброволец в Коморските острови, преподавайки британски в държавната прогимназия в общността от Салимани, на остров Гранде Комор. Тя също по този начин започва Клуб на младите откриватели и работи за обезпечаване на средства за осъществяване на екскурзии до Националния музей на Коморските острови, ботаническа градина и други исторически места на острова, споделиха от Корпуса на мира.

Според асоциацията на Националния корпус на мира, Хайдерман е един от 30-те доброволци, които са умряли по време на работа през последното десетилетие преди нейната гибел.

„ Ако желаеме да почетем работата, която тя вършеше, би трябвало, като начало, да подновим уговорката си да подсигуряваме, че Корпусът на мира се оправя по-добре, когато дава отговор на здравните потребности на доброволците – изключително що се отнася до лекуването на познати, познати заболявания с медикаменти “, написа президентът на Националната асоциация на Корпуса на мира Глен Блумхорст.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР