Корпусът на гвардейците на Ислямската революция е арестувал днес седем

...
Корпусът на гвардейците на Ислямската революция е арестувал днес седем
Коментари Харесай

Иран обяви ареста на 7 души, свързани с Лондон, които организирали протести

Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война е арестувал през днешния ден седем души, в това число и хора с двойно поданство, свързани с Обединеното кралство, поради антиправителствените митинги, раздрусали страната, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на корпуса, оповестено в държавната иранска организация.

" Седем съществени водачи на актуалните митинги, свързани с Обединеното кралство, бяха задържани от разследващите служби на Корпуса на гвардейците на Ислямската република ", се споделя в текста. Сред тях са и хора с двойно поданство, които са се опитвали да изоставен страната.

Протестите бяха в началото подбудени от гибелта на млада иранка от кюрдски генезис след задържане от нравствената полиция поради неспазване на разпоредбите за женско облекло.

Постепенно хора от всички публични прослойки приканиха за завършек на ръководещата теокрация в Иран. Правителството пък съобщи, че протестиращите унищожават общинска благосъстоятелност и са подготвени и въоръжени от противников страни, измежду които и Съединени американски щати, Израел и Саудитска Арабия.

 

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР