Корпорацията Intel реши да отпразнува 40-годишнината от излизането на първия

...
Корпорацията Intel реши да отпразнува 40-годишнината от излизането на първия
Коментари Харесай

Intel работи върху юбилейния процесор Core i7-8086K

Корпорацията Intel реши да отпразнува 40-годишнината от излизането на първия й 16-битов процесор 8086, пускайки „юбилеен“ Coffee Lake-S чип. Китайски запалянковци оня ден споделиха първите детайлности към подготвяния Core i7-8086K, който би трябвало да излезе навръх юбилейната дата на своя отдалечен предходник — 8 юни.

Трябва да се има поради, че Intel към този момент не за първи път отбелязва значима за себе си дата с стартирането на „юбилейни“ процесори. Преди няколко години, чипмейкърът сподели на света чипа Pentium G3258, отдаден на 20-тата годишнина на марката Pentium. Основната му специфичност стана отключения за покачване множител, с помощта на който работната му периодичност елементарно може да се усили до към 1500 Mhz над номиналния индикатор.



Intel Core i7-8086K оперира с шест ядра с поддръжка на Hyper-Threading, разполага с 12 MB кеш-памет от трето равнище и работи на честотата от 4 до 5.1 Ghz в режим Turbo Boost. TDP на този чип е разгласен на равнище 95 Вата.



Според запалянковците, които са съумели да тестват към момента неизлезлия CPU, процесорът Intel Core i7-8086K на номиналните честоти изцяло удобно се усеща дружно със системата за изстудяване Cooler Master T400i и не загрява в подобен режим повече от 70°C. При овърклок до 5 Ghz на всички ядра, температурата му елементарно преодолява бариерата от 95°C. Тестването е осъществено върху дънната платка MSI Z370 Tomahawk.



За сравнителната приблизителна цена на Intel Core i7-8086K няма данни все още. Очаква се, че неговият формален дебют ще се състои в границите на ревюто Computex 2018, което ще се организира от 5 до 9 юни в Тайпе.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР