Корпорацията Hyundai обяви пускането на първия камион с водородно задвижване.

...
Корпорацията Hyundai обяви пускането на първия камион с водородно задвижване.
Коментари Харесай

Hyundai изпревари конкуренцията с камион на водород

Корпорацията Hyundai разгласи стартирането на първия камион с водородно задвижване. Моделът се споделя Xcient и е разработка на товарното поделение на корейския производител, като към този момент се предлага на пазара в Европа, а следва появяването му в Северна Америка и Китай, оповестява Automedia.bg.

Първите 7 бройки от Xcient са предадени на швейцарска компания за товарни преводи, като се планува до края на годината да бъдат доставени още 43 бройки от модела. Плановете на Hyundai са от 2021 година да се създават по 2000 бройки годишно.

Дългият 9 метра камион Xcient се задвижва от система с водородни горивни детайли, която включва 3 елемента. Първият развива 255 конски сили, а останалите два прибавят 127 конски сили. Водородът се съхранява в резервоари с съдържимост 32 кг, като зареждането лишава сред 8 и 20 минути.
Именно зареждането е най-големият проблем на транспортните средства на водород. За да го улесни, корейският производител счита да открия над 100 зарядни станции единствено на територията на Швейцария.

В същото време обаче акциите на Hyundai на интернационалните тържища паднаха с към 1,4%, откакто корпорацията разгласи, че ще провежда сервизна акция на повече от 25 000 бройки от електрическия кросоувър Kona. Тя ще засегне машини, създадени през интервала септември 2017 - март 2020 година, при които има заплаха от пожар поради погрешно произвеждане на батериите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР