Коронавирусната пандемия далеч не е приключила, предупреди генералният директор на

...
Коронавирусната пандемия далеч не е приключила, предупреди генералният директор на
Коментари Харесай

Пандемията далеч не е приключила, предупреди генералният директор на СЗО

Коронавирусната пандемия надалеч не е завършила, предизвести генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус след края на годишното съвещание, което се състоя онлайн поради заболяването, съобщи ДПА.

" Реалността е, че ни следва още доста работа за преустановяване на тази пандемия ", акцентира той.

Гебрейесус дефинира като въодушевяващ фактът, че случаите на заразяване и жертвите понижават в международен мащаб, " само че би било монументална неточност за която и да е страна да мисли, че заплахата е отминала ". Той акцентира, че е значимо да продължи спазването на обществена отдалеченост, миенето на ръцете, носенето на маски за лице и гарантирането на заслужено систематизиране на имунизациите, съобщи Българска телеграфна агенция.

СЗО към този момент е подлагала на критика обстоятелството, че богати страни закупиха огромни количества ваксини. В тях към този момент се имунизират млади и здрави хора, до момента в който небогати страни нямат задоволително дози даже за здравни служащи и изложените на нараснал риск.

" Един ден - надяваме се скоро - пандемията ще е зад нас ", акцентира Гебрейесус. " Но психическите белези ще останат за тези, които са изгубили близки, здравни служащи, натоварени оттатък точката на изкривяване и милионите хора от всички възрасти, подложени на самотност и изолираност ".

Участниците в съвещанието се споразумяха да се срещнат още веднъж през ноември, с цел да стартират работа по пандемичен контракт, който да подсигурява, че всички страни ще бъдат по-добре готови за идната пандемия, в това число посредством по-добро интернационално съдействие, отбелязва ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР