Коронавирусът затвори някои от обектите на Регионалния исторически музей във

...
Коронавирусът затвори някои от обектите на Регионалния исторически музей във
Коментари Харесай

COVID-19 удари едно от най-тузарските и посещавани места у нас

Коронавирусът затвори някои от обектите на Регионалния исторически музей във Велико Търново. С цел ограничение заплахата от разпространяване на болестта, от 8 ноември 2020 до 20 март 2021 година няма да работят църквата „ Рождество Христово” и Констанцалиевата къща в село Арбанаси.

От 6 до 17 ноември няма да работи и музеят Затвор в остарялата част на В. Търново. Причината обаче там не е вирусът, а осъществяване на реставрационни и консервационни работи, оповестяват от управлението на музея.

Останалите музейни в остарялата столица не престават да работят при строго съблюдаване на ограниченията за сигурност. От РИм регистрират, че през октомври муейните обекти са били посетени от 19 813 туристи, от които 3954 чужденци.

Сред непознатите гости най-вече са румънците 74%, следвани от англичани, испанци, украинци и французи. Най-посещавания обект продължава да е крепостта Царевец, като през предишния месец тя е била посетена от 12 872 души.

Общо 153 155 са туристите, посетили музейните обекти във В. Търново за десетте месеца на 2020 година Заради пандемията забележителна е намалял броят на непознатите туристи. Най-много туристи е имало през септември 34 277 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР