Коронавирусът вече официално е обявен за пандемия в световен мащаб,

...
Коронавирусът вече официално е обявен за пандемия в световен мащаб,
Коментари Харесай

СЗО официално обяви коронавирусът за пандемия и разкри,ч е има страни, които се отнасят несериозно

Коронавирусът към този момент публично е разгласен за пандемия в международен мащаб, а освен за зараза по места, както бе до момента. Това разгласи Световната здравна организаци на брифинг в Женева. Лично шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус заяви новината. „ В идващите дни и седмици чакаме броят на случаите, смъртните случаи и броят на засегнатите страни да се усили... Стигнахме до извода, че COVID-19 може да бъде разказан като пандемия ", сподели той.

Само преди седмица организацията заяви, че епидемията от ковид, която се популяризира от Китай, може да бъде овладяна и следена, като добави, че това може да стане единствено при съгласувани дейности на националните държавни управления, съобщи Ройтерс.

" Призоваваме всяка страна да работи бързо, с обсег и увереност ", сподели тогава генералният шеф на СЗО. Той изрази угриженост, че има страни, които не одобряват нещата задоволително съществено или пък са решили, че няма какво да се направи. Сега не е време да се отхвърляме, не е време за извинения, а за впрягане на всички сили, съобщи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР