Коронавирусът в България: Процентът на положителните проби се увеличава Броят

...
Коронавирусът в България: Процентът на положителните проби се увеличава Броят
Коментари Харесай

Новини: Най-важното за деня, 26 декември

Коронавирусът в България: Процентът на позитивните проби се усилва

Броят на новите случаи на ковид понижа като безусловно число, само че се усили като %. 743 са новооткритите случаи за 25 декември, като те бележат спад с 290 на дневна база, откакто в петък откритите случаи бяха 1033. Направени са 12 113 теста (PCR и антигенни), като те са с цели 12 230 по-малко по отношение на регистрираните 24 343 ден по-рано. Така процентът на позитивни проби се покачва - от 4,24% до 6,07 на 100. За деня има направени 9991 антигенни теста, като позитивни са 566, т.е. 5,66% позитивни проби. За съпоставяне, при предходния доклад имаше 21 132 антигенни теста, от които позитивни 582, т.е. 2,75%. PCR тестванията са 2122, като позитивни от тях са 177, т.е. 8,34 на 100. В петък този вид проби бяха 3211, като позитивни от тях - 451, т.е. 14,04 на 100. Предварителни данни: Бустер

Д-р Иван Колчаков: Хората не виждат 30 000 смъртни случая, а виждат затрудненията от имунизацията

Ключовата дума за справяне с пандемията от ковид е доверие – доверие в способените лекари и способените институции. Възрастните хора с съпътстващи болести е добре да се имунизират. Това съобщи в изявление за БГНЕС лекар Иван Колчаков, анестезиолог в УМБАЛ „ Софиямед “. „ Факт е, че сме страната член на Европейски Съюз, която е с минимален % имунизирано население и с най-висока смъртност. Разбира се, имат значение и дейностите на държавните институции, когато бе въведен зеленият документ имахме по 20 000 – 30 000 имунизирани дневно. Това демонстрира, че българинът схваща от моркова и тоягата. Има по този начин да се каже, площад за ограничения, които са възможни. Демокрацията не е свободия “, сподели известният анестезиолог.

Убиецът от Казанлък е психологично болен и след гибелта на жертвата, лежащ да спи в дома й

Полицията е разкрила килъра на дамата в Казанлък задремал в къщата, оповестиха от Окръжна прокуратура и полицията в Стара Загора. Рано тази заран 64-годишна жена бе открита мъртва, а Полицията е разкрила килъра на дамата в Казанлък задремал в къщата, оповестиха от Окръжна прокуратура и полицията в Стара Загора. Полицейски екип на РУ-Казанлък е посетил жилище в Казанлък през днешния ден, след получен сигнал в 10:58 ч. на тел.112, че входната врата на жилището на 94-годишен мъж е заключена и е допустимо да е зародил случай. На място е открито, че мъжът се намира в безпомощно положение в жилището. Намерено е и тялото на 64-годишна жена, с голям брой следи от удари по главата и тялото.

Трагедия точно на Коледа: Мъж и двете му деца починаха при пожар 

Мъж и две деца са починали при пожар в луковитското село Торос, оповестяват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч, съобщи Нова телевизия. Трагедията се е разиграла на 25 декември. Сигналът за пожар в къща е подаден към 7.00 часа. Незабавно към мястото на произшествието е изпратен екип на луковитската противопожарна работа. При гасенето на пламъците огнеборците са разкрили телата на 30-годишен мъж и на две дребни деца - момиче на шест години и момче на шест месеца.

Кола се вряза в магазин в Пловдив

Кола се вряза в магазин за коли и сервиз в Пловдив. Шофьорът е избягал. По знамение не се е стигнало до гърмеж. Инцидентът е станал в събота. Колата е смачкана до неразбираемост, заяви Нова телевизия. Според очевидци автомобилът се е движел с над 100 км в час преди да катастрофира.

Движение за права и свободи на Тюркян чешма: Ще се борим против репресиите в страната (ВИДЕО) 

Движение за права и свободи се събра на възпоменание в Могиляне. Традиционно стотици сервираха венци и цветя в памет на жертвите на възродителния развой на Тюркян чешма. Именно бебето Тюркян се е трансформирало в знак на битката за независимост, разгласи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той съобщи, че Движението ще се бори против репресиите в страната пред Европейския съд по правата на индивида. „ Тюркян е събирателният облик на потъпканите човешки права. Затова ние всяка година сме тук. Имаше три пъти избори за Народно заседание тази година и три пъти репресии. На първите - от страна на ГЕРБ, посредством държавната машина. На идващите – от Рашков, посредством милиционерщината. И трите пъти Движение за права и свободи има константни изборни резултати – 10%. Ние сме длъжни да извървим целия законодателен път до Страсбург, до Европейския съд по правата на индивида ”, сподели Мустафа Карадайъ.

Неопитни политици поемат парламентарните комисии

Младостта и неопитността, които характеризират 47-ото Народно заседание, могат да основат съществени проблеми в работата му. Много от новаците в Народното събрание се озоваха непосредствено на виновни, управителни позиции в непрекъснатите комисии, демонстрира информация на в. " Сега ". Именно те са местата, където действително се коват законите на страната, преди да бъдат утвърдени от пленарната зала. Тези депутати поемат извънредно тежки и характерни ресори, като някои освен, че нямат опит, само че даже и уместно обучение.

Настимир Ананиев: Избори, проверка и смяна са думите на годината (ВИДЕО)

" Имахме три пъти избори и два пъти ГЕРБ изгубиха. Първа мощ е " Продължаваме промяната ", а черешката на тортата е преизбирането на президента Румен Радев ". Това съобщи депутатът Настимир Ананиев от групировката на Кирил Петков за Actualno.com за равносметката от миналата година.

България през 2021 година: Избори, избори, избори

През бурната 2021 година изпратихме в историята три Народното събрание - 44-и, 45-и и 46-и, станахме очевидци на учредяването на 47-то Народно заседание, което постави завършек на месеците на политически разтърсвания с избирането на ново постоянно държавно управление с министър председател Кирил Петков. Преди това обаче станахме очевидци на три парламентарни вота, които доведоха до появяването на доста нови обединения и разумно - до промяна на към този момент одобрените. Някои от партиите означиха напредък, само че не съумяха да го задържат. Други шумно се провалиха, а трети - макар електоралния срив, в последна сметка се добраха до властта. Ето по какъв начин минаха трите избора за парламент през 2021-та година.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР