Коронавирусът ще опита да надхитри ваксините и вървим към това.

...
Коронавирусът ще опита да надхитри ваксините и вървим към това.
Коментари Харесай

Проф. Христова бие тревога за неизбежната четвърта COVID вълна

Коронавирусът ще опита да надхитри имунизациите и вървим към това. Трудно е, тъй като и той мутира от единия край, само че е по-бавен от нашите благоприятни условия. Това сподели пред Bulgaria ON AIR зам.-​директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

По думите ѝ темпът на имунизация у нас е невъобразим спрямо всевъзможни други имунизации.

" Тези проценти, които отчитаме, за нас са високи и от ден на ден хора ще узряват за концепцията какво богатство е имунизацията. Няма опция - човек или ще се разболее, или ще се имунизира. Няма да се мине метър ", акцентира тя.

Според нея не може да се дефинира коя разновидност е най-тежка. " Има разновидности, които по-тежко протичат и по-бързо се задълбочава това протичане.

Още е рано да се предвижда за четвърта вълна на болестта, тя обаче ще е неизбежна. Това няма да е край. Голяма част от хората ще са имунизирани или преболедували.

Много по-често повторните болести протичат по-леко, тъй като хората има остатъчен имунитет, това е обвързвано тъкмо с имунитета на съответния човек ", съобщи проф. Христова.

От думите ѝ стана ясно още, че Ковид-19 е заболяване, което визира целия организъм. " Истината е, че имунизирането се понася леко и безпроблемно. Дори да има някаква реакция, тя е нищо спрямо протичането на заболяването.

Всеки има право на решения и от това зависи здравето му и здравето на близките. Различните ваксини дават сред 75 и 95% резултатност и това е доста висок % по отношение на по-старите ваксини ", изясни зам.-​директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР