Коронавирусът предизвиква размирици в голям миграционен лагер в Гърция, довел

...
Коронавирусът предизвиква размирици в голям миграционен лагер в Гърция, довел
Коментари Харесай

Бунтове в мигрантските лагери в Гърция

Коронавирусът провокира безредици в огромен миграционен лагер в Гърция, довел до пожар.

Пожар избухна в един от най-големите мигрантски лагери в Гърция, оставяйки доста хора без дом. Внезапната гибел на иракчанка провокира безредици, обявиха управляващите.

Пожарът в лагера Vial на остров Хиос унищожи оборудванията на Европейската работа за леговище, столовата на мигрантите и складовете на хранителни артикули, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки на миграционното министерство Манос Логотетис.

Огромен пожар в мигрантски лагер на гръцки остров

"Голяма част от административните здания в лагера бяха унищожени ", сподели Логотетис и добави, че няма известия за потърпевши. Говорителят на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците в Атина Борис Чеширков съобщи, че вредите към момента се правят оценка, само че евентуално доста от жителите на лагера евентуално са останали без дом.

"Властите към момента правят оценка вредите, само че няколкостотин души евентуално са наранени, тъй като палатките им са изгорели. Дарихме палатки на управляващите, които бързо могат да бъдат пуснати в приложимост и ще спомагаме и за напред ", сподели той пред AFP.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР