Коронавирусът най-вероятно ще остави траен отпечатък върху световната икономика, като

...
Коронавирусът най-вероятно ще остави траен отпечатък върху световната икономика, като
Коментари Харесай

COVID-19 ще промени трайно световната икономика

Коронавирусът най-вероятно ще остави дълготраен отпечатък върху международната стопанска система, като внесе трайни промени в нея, само че и значими уроци. Това отбелязва CNN, представена от БГНЕС.
Проследяването на вируса евентуално ще стане част от нашия живот, както бяха ограниченията за сигурност след нападенията от 11 септември. Важно е да се влага в нужната инфраструктура за разкриване на бъдещи вирусни епидемии. Тази инвестиция ще отбрани стопанската система при положение, че се окаже, че отбраната от COVID-19 е краткотрайна.
Много стопански системи по време на пандемията вкараха кратко работно време. В резултат на това чиновниците остават на работа и получават заплати, а държавното управление компенсира остатъка от възнагражденията. Дистанционната работа ще се среща все по-често. Налице са доказателства, че работата от вкъщи е тъкмо толкоз продуктивна, колкото и работата от офис.
Предизвиканата от пандемията рецесия форсира темпа на цифрова промяна с разширение на интернет търговията и по-бързото приемане на телемедицината, видеоконференциите, образованието през интернет.
От друга страна, фирмите, свързани във вериги за доставяне, се сблъскват с компликации. Вероятно огромна част от тях ще сменят местата на своите индустриални мощности, като тази наклонност няма да сътвори нови работни места, тъй като огромна част от производството ще бъде автоматизирано.
Правителствата ще се разрастват, защото би трябвало да извършват ролята на осигурител и финален вложител по време на рецесията. Публичният дълг ще се „ помпа ”, създавайки финансови проблеми в целия свят, считат анализаторите.
Най-важният урок, който може да се научи от пандемията, е значимостта на това да се работи дружно са решение на проблемите, които въздействат върху цялото човечество. В умозаключение CNN акцентира, че светът е доста по-силен, когато е обединен.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР