Коронавирусът, макар и все още ненавлязъл в България, отмени стотици

...
Коронавирусът, макар и все още ненавлязъл в България, отмени стотици
Коментари Харесай

Българите се отказват от пътувания в чужбина

Коронавирусът, въпреки и към момента ненавлязъл в България, анулира стотици проекти за фамилни пътувания, сложи други стотици под въпрос и даже нападна общото усещане за обичайна българска гостоприемност.

Засега чужденците не се отхвърлят от България. Българите обаче, се ослушват за непознатите дестинации. " Имаме едно стопиране на резервациите, тъй като страхът е един доста мощен фактор и всеки изчаква да види накъде ще се развият нещата дали ще има взрив в европейските страни или ще се стопира разпространяването. Италия, само че и огромните дестинации, за които по-рано се правеха се правеха резервации - Турция, Франция, Македония има почиващи, дори и за на всички места, само че всичко стои и чака ", заяви пред Нова телевизия туроператорът Здравка Чимева.

Даниел от Банско чака туристи, с цел да ги предложения в ресторанта, където работи. Всеки ден се среща с тълпи от хора и е извънредно обезпокоен, че коронавирусът може да стигне и до него. " Много се притеснявам, че има македонци, гърци. Няма маски по аптеките. Постоянно сме в контакт с туристите. Стремя се отдалеченост да съблюдавам да не се заразя ", сподели още той.

За тези, които анулират почивките си в европейските градове, туроператорите са подготвени да предложат български атракции. Тази пролет, вместо пред Колизеума, фонтана " Ди Треви " и площад " Сан Марко ", селфита да се вършат пред Мадарския конник и Крепостта Царевец.

Чуждите туристи описват, че сега доста се радват на избора си да почиват в България, тъй като у нас към момента няма регистриран случай. Засега коронавирусът не е засегнал еднодневните пътувания. Хората са спокойни, че когато пътуват единствено за ден, мъчно могат да се заразят.

" В тясна връзка сме с държавните институции. Има отводи от пътувания, само че влизат и нови резервации. Най-посещаваните дестинации са Македония, Сърбия, Гърция, Испания и Италия, а най-активно се пътува през месеците март, април и май. За Македония чакаме към 13 000 пътувания за тези три месеца, като минимум са за март. За Сърбия в този порядък са пътуванията, до момента в който Гърция са 58 000 за тези три месеца. За Италия пътуванията се обрисуват 7300, а за Испания - 5 600. Това са проведени пътувания през туроператори, само че има самостоятелно пътуващи, които не обгръщаме ", сподели също пред Нова телевизия Даниела Стоева от Асоциацията на българските туроператори и туристическите организации (АБТТА).

Стоева изясни, че има хотели, които връщат чужденци от Япония и Южна Корея. " Хотелиерите са изправени пред невероятна обстановка поради ковид. Тенденциите демонстрират, че пътуванията няма да спрат, а здравият разсъдък почва да надвива над суматохата. Потребителите се научиха, че не е в техен интерес да анулират пътуванията си ", сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР