Коронавирусът, който се разпространи по цял свят и промени начина

...
Коронавирусът, който се разпространи по цял свят и промени начина
Коментари Харесай

Коронавирусът настрои света срещу Китай

Коронавирусът, който се популяризира по целия свят и промени метода на живот на хората пристигна от Китай. Това провокира негативни усеща у мнозина към страната. Според данните от последното проучване, над 70% от германците се отнасят негативно към , в това число поради метода, по който страната се е държала в подтекста на , написа немският вестник Frankfurter Allgemeine.
Имиджът на Китай в Германия се е влошил доста през последните 12 месеца, отбелязва изданието. Според изследване на американския център Pew Research 71% от германците имат отрицателно отношение към Китай и това е със 17% повече от година по-рано. Това е и най-лошият % от началото на сходни проучвания преди 18 години, предава организация Фокус.
 Учителка от Димитровград с ковид Учителка от Димитровград с ковид
Учителка от Димитровград е диагностицирана с ковид. Здравната ревизия е разпоредила цялостна стерилизация на детското заведение,...
Подобни трендове се следят и в други 13 индустриални страни, в които центърът организира изследване на тематика публичните настройки към Китай. В осем от тези страни скептицизмът към КНР доближи исторически високи равнища. Най-положителното разбиране на Китай досега е в Испания и Италия.
Напротив, най-големият спад е настъпил в Австралия: негативната оценка на Китай там се е нараснала с 24% през годината и е била 81%. Както изяснява изданието, това се дължи на икономическите наказания, които Пекин наложи на австралийски компании, откакто държавното управление в Канбера интензивно се застъпи за без значение изследване на аргументите за пандемията на . Спорът към това приключи в СЗО през май. Проучването е извършено от Pew Research по телефона от юни до август.
Изследователите считат, че утежняването на имиджа на Китай на интернационалната сцена се дължи на метода, по който страната се държи в обстановката с ковид. Междувременно те също по този начин означават, че битката на Америка против епидемията се прави оценка доста по-зле в света. Въпреки обстоятелството, че в от няколко седмици съвсем няма нови инфекции и пътуванията към този момент са вероятни без съвсем никакви ограничавания, като цяло салдото върху обстановката с ковид беше оценен негативно от 61% от интервюираните в 14 страни.
Това очевидно опонира на метода, по който самите поданици на Китай правят оценка битката против разпространяването на вируса, отбелязва публикацията. Контрастът е още по-силно изразен в речта на самия Си Дзинпин, който през септември съобщи, че Китай със своите на практика ограничения е оказал помощ за спасяването на живота на десетки милиони хора по света, а битката на Китай против епидемията показва ясното и неоспоримо предимство на управлението на Китайската комунистическа партия и социалистическата система в спешна обстановка. В същото време, съгласно изследването, самият Си Дзинпин е оценен в други страни даже по-негативно от Китай като цяло. В Германия 78% от интервюираните споделят, че не имат вяра в правилността на дейностите му по световни проблеми.
 Проф. Румен Константинов: COVID-19 се предава и по фекално-орален, и по въздушно-капков път Проф. Румен Константинов: COVID-19 се предава и по фекално-орален, и по въздушно-капков път
„ Коронавирусната зараза се популяризира преди всичко – по фекално-оралния и по въздушно-капковия път, по тази причина лятото б...
Други аргументи за възходящия песимизъм към Китай, споделят откривателите, са дейностите, подхванати от управляващите против протестиращите в Хонконг, както и потисничеството на уйгурите. Също по този начин огромна роля играе спорът със Съединените щати, който изостри провокациите, сложени от Китай в региона на политиката на сигурност, в това число за Европа. Освен това Пекин добави гориво към този песимизъм с провокативни пропагандни видеоклипове, симулиращи настъпление в Тайван и бомбардировка на американските войски в Гуам. Важна роля играе и „ демонстративно конфронтационната “ позиция на избрани китайски представители, която е добре призната от локалното население.
В същото време в Китай от дълго време се чуват предизвестия за отрицателните последствия от сходни опити за измерване на силите в дипломатическите кръгове. Както неотдавна написа в отчет заместник-ръководителят на мозъчния концерн в китайското външно министерство, „ Въпреки че Китай се показа добре в битката против пандемията, ще бъде стратегическа неточност да се преглежда този факт като историческа опция за възхода на Китай. Ако проправим пътя за популизъм и коренен шовинизъм, интернационалната общественост може да изтълкува неправилно това като тактика „ Китай преди всичко “. По-нататък той написа: „ Да направиш всички страни врагове е най-лошата от всички дипломатически тактики “.
Резултатите от проучването на Pew Research единствено удостоверяват това, отбелязва немският вестник. Засега обаче нищо не демонстрира, че интернационалната рецензия може да принуди китайското управление да прояви повече сдържаност във външната политика. Изглежда, че в доста по-добра икономическа обстановка в подтекста на пандемия, в сравнение с в други развити страни, Китай вижда късмет да отбрани по-активно своите ползи. Това се отразява и в резултатите от изследването на американския мозъчен концерн: макар отрицателното отношение към Китай, множеството европейци го виждат като най-важната икономическа мощ в света.
Междувременно китайската агитация се бори да показа Китай като „ мека мощ “. През септември държавните медии, базирайки се на изследване на основаната в Лондон Kantar Group, обявиха, че националният имидж на Китай продължава да се усъвършенства. Такъв резултат демонстрират анкети в 22 страни, само че не се загатва за кои съответни страни става въпрос, отбелязва Frankfurter Allgemeine.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР