Коронавирусът донесе на Белгия най-смъртоносния април от Втората световна война,

...
Коронавирусът донесе на Белгия най-смъртоносния април от Втората световна война,
Коментари Харесай

Коронавирусът донесе на Белгия най-смъртоносния април от Втората световна война

Коронавирусът донесе на Белгия най-смъртоносния април от Втората международна война , оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на ново изследване, до момента в който страната постепенно анулира ограничаващите ограничения.

През предишния месец общо 14 790 души са умряли в Белгия . Обикновено през април под 9000 души умират в Белгия, са открили учени от университета VUB.
 Най-малък брой COVID-19 пациенти от началото на блокадата в Белгия
Най-малък брой COVID-19 пациенти от началото на блокадата в Белгия

За последното денонощие са умряли още 113 души

Толкова висока смъртност през април Белгия не е записала от нацистката окупация по време на Втората международна война.

" Смъртността в Белгия е извънредно висока, достигайки невиждани равнища , изключително в интервала от 1 до 12 април ", отбелязва университетът. " На 10 април са регистрирани 639 умряли, което е повече от два пъти над предстоящото за този ден ", разясняват откривателите.

" Април 2020 година е най-смъртоносният април от Втората международна война , в безспорна стойност и на глава от популацията ", показват от университета.

През предишния месец е имало 15,7 смъртни случая на 1000 души . За съпоставяне през април 1941 година са регистрирани 16,3 умряли на 1000.
 Белгия отваря учебни заведения поетапно
Белгия отваря учебни заведения поетапно

Училища, които не съблюдават всички противоепидемични ограничения, няма да отворят порти

Белгия е една от страните, които най-сериозно са наранени от ковид . Тя е измежду първите по най-вече смъртни случаи от ковид на глава от популацията. Правителството е хвалено от Световната здравна организация за публикуването на точни данни за инфектираните и умрелите в съпоставяне със съседите си.

Заразените с ковид в Белгия са повече от 55 000, а умрелите са над 9000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4,5 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 307 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 4,7 млн. случая и повече от 315 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 1,7 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР