Коронацията на крал Чарлз Трети беше през месец май тази

...
Коронацията на крал Чарлз Трети беше през месец май тази
Коментари Харесай

Българите, които получиха орден от крал Чарлз

Коронацията на крал Чарлз Трети беше през месец май тази година, само че няколко дни преди този момент той разгласи решение, което касаеше двама българи. Имената им бяха оповестени измежду тези, които ще получат почетното звание Член на Ордена на Британската империя.
 Даниел Крейг, Орденът на Сейнт Майкъл и Сейнт Джордж и връчването му от принцеса Ан
Когато Джеймс Бонд вечно остане в сърцето ти

Специална чест за Даниел Крейг

Това са Стефан Китанов - шеф на София Филм Фест, и Валентин Вальовски - градинар в резиденцията на английския дипломат в София. Именно негово превъзходителство Роб Диксън връчи ордените от името на крал Чарлз.

Церемонията се състоя в резиденцията на Британското посолство в София на 20 октомври. " Г-н Китанов има забележителен принос за развиването на културните връзки сред Обединеното кралство и България, като предлага отличните английски филми на българските фенове ", споделя дипломат Диксън.
 Стефан Китанов

Стефан Китанов

И напомня, че Стефан Китанов е основател освен на през 1997 година, само че и на сполучливите фестивали Рок Филм Фест и Монти Пайтън Фест, в чиито стратегии са били представяни доста английски продукции.
 Посланик Диксън с наградените

Посланик Диксън с наградените

" Можеш самичък да напишеш книга, да нарисуваш картина, да изпееш ария, да посадиш дърво. Но основаването, проявлението, разпространението, представянето на кино е групово занятие. Посвещавам това отличие на всички, с които бяхме дружно и ще продължаваме да бъдем по пътя на киното ", пък разяснява Китанов.

Валентин Вальовски пък е виновен за създаването и поддържането на градината на резиденцията на английския дипломат в последните 30 години. Тя се смята и за една от най-представителните градини в София, пишат в Instagram профила на посолството.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР