Корнелия Нинова явно планирано, но нарочно без предупреждение, посети Кинтекс“

...
Корнелия Нинова явно планирано, но нарочно без предупреждение, посети Кинтекс“
Коментари Харесай

Кинтекс: Нинова отчаяно опитва да спре говоренето за възможни доставки на оръжие за Украйна

Корнелия Нинова очевидно планувано, само че преднамерено без предизвестие, посети „ Кинтекс “ ЕАД в следващ опит да дискредитира актуалното управление. Тя, началникът на политическия й кабинет господин Методиев и директорката на ДКК ЕАД напуснаха бързо, откакто схванаха, че медии пътуват към мястото. Това се показва в публична позиция на " Кинтекс ", изпратена до медиите. 

Ето и целия текст на позицията:

Корнелия Нинова очевидно планувано, само че преднамерено без предизвестие посети „ Кинтекс “ ЕАД в следващ опит да дискредитира актуалното управление. Тя, началника на политическия й кабинет господин Методиев и директорката на ДКК ЕАД напуснаха бързо, откакто схванаха, че медии пътуват към мястото.

Вицепремиерът Нинова с обезверени ходове, с цел да спре общественото говорене за вероятни доставки на българско оръжие за Украйна. Вицепремиерът Корнелия Нинова дружно с началника на кабинета си Калоян Методиев и Изпълнителния Директор на ДКК тази заран дойдоха случайно в „ Кинтекс “ ЕАД.

Без да осведомят законния според Търговски Регистър Изпълнителен Директор Александър Михайлов, те привикваха чиновници на управителни постове и им показаха човек, който по техните думи е част от новото управление на сдружението.

Михайлов не бе позволен да участва на събранието, не бе позволено и снимането му. Това се случва единствено ден откакто стана ясно, че най-вероятно се приготвят редица съмнителни покупко-продажби по отношение на военния спор в Украйна.

Припомняме, че по персонално предписание на вицепремиера Корнелия Нинова бе стартирана промяна в управлението на „ Кинтекс “ ЕАД. То обаче бе спряно с предписание на съда и към днешна дата изпълнителен шеф е Александър Михайлов.

Той извади цялата информация по отношение на пътя на българското оръжие до Украйна и двуличното държание на българското държавно управление, което манипулира информацията пред медиите. Само ден откакто българските медии оповестиха, че има редица съмнителни покупко-продажби, които най-вероятно са с последна точка Украйна, през днешния ден вицепремиера Нинова дойде персонално в „ Кинтекс “ ЕАД в опит да запуши устата на досегашния изпълнителен шеф.

След като Корнелия Нинова разбра, че към сдружението пътуват телевизионни екипи тя побърза да напусне постройката на „ Кинтекс “ ЕАД, а малко по-късно пресцентърът на Министерството на стопанската система и промишлеността популяризира информация с опит да показа визитата й като другарска среща със чиновници. Последващо на брифинг тя отхвърли да приказва по тематиката Кинтекс.

Невярно е изказванието в прес-съобщението, че чиновници на сдружението са отрекли да е реализиран нов контракт за над 40 млн. Евро, за който информация предишно даде господин Михайлов. В сдружението е налична писмена покана от държавното управление на африканска страна за подписване на този контракт преди 31.05.2022г.

“Учудвам се, че в обстановка на толкоз стопански рецесии в страната, отрасловия вицепремиер намира време за другарски визити в Кинтекс ЕАД тъкмо в този момент, откакто към този момент 4 месеца я апелирам за среща. разяснява Александър Михайлов.

Според него единствената причина за опита за заплашване е неговите изявления пред медиите.

Той насочва нова покана към нея за обществена среща и показване на документи, с цел да стане ясна истината към „ Кинтекс “ ЕАД, която предизвика и толкоз мощна персонална ангажираност на вицепремиера. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР