Корнелия Нинова се гласи отново да предложи името си за

...
Корнелия Нинова се гласи отново да предложи името си за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова финтира системата и ще си уреди трети мандат като лидер на БСП


Корнелия Нинова се гласи още веднъж да предложи името си за претендент за водач по-късно тази година на директен избор на ръководител.

 

Редовният отчетно-изборен цикъл е през 2024 година, само че стартът на процеса ще стартира още през тази. 

Шокиращата вест, че Нинова се гласи за трети мандат доближи след съвещание на работната група по смяна на устава на Столетницата. Запознати издават, че се гласи огромен ремонт на партийния закон, в който от 2008 година по предложение на тогавашния водач Сергей Станишев, залегна така наречен мандатност.

 



Към момента Нинова е в края на втория си мандат и по член 18 на настоящия правилник, няма право да се кандидатира за трети. Това ограничаване обаче не се отнася в случаите, когато има решение на Народно събрание на Българска социалистическа партия за общинска партийна организация под 150 членове. При предварително преустановяване на мандат същият социалист не може да бъде избиран още веднъж за ръководител на Общински съвет, районен съд, Горско стопанство, ОблС на Българска социалистическа партия, преди приключването на настоящия мандат и не по-рано от една година от прекратяването, написа категорично там.

 

Според осведомени постоянната група предлага на съвещанието на конгреса идния месец, въпросният член да бъде изменен, като особено мандатността да падне за главните органи на партията – регионален, общински и областен социалист №1. 

Прокара ли се обаче подобен ремонт, Нинова ще има цялостното право да ревизира текста и за самия ръководител, т.е. за себе си и по този начин на процедура да стартира подготовката за нов директен избор с планувана дата за осъществяване септември-октомври 2024 г.  „ Сякаш Путин трансформира Конституцията, с цел да остане пожизнено президент “, майтапят се към този момент в алените редици.

 

Припомняме, че предишния избор за ръководител се организира в изключителни дрязги сред управлението и опозиционните ядра в партията поради яростни разногласия за партийните описи с имащите право на глас, както и за мъртвите души в тях поради ненапълно функциониращата електронна система с книжките.

 

Целта е посредством измененията в устава да се реализира организационно подсилване на партията, включително и акомодацията й към новата цифрова среда, гласеше формалното известие от „ Позитано “ 20 за готвените ремонти предходната година.

 

Оказва се обаче, че организационното подсилване на партията минава и през унищожаване на така наречен съгласуемост на постове. В момента устава не позволява локалните шефове да заемат места на депутати, министри или европейски представители. 

Нинова обаче позволи изключения в лицето на Иван Петков в Пловдив и Борислав Гуцанов във Варна.

 

Затова упорствала и за тази корекция да падне въпросната възбрана, въведена в предишното по предложение на опозиционера й Кирил Добрев, разкриват още социалисти.

Източник: Уикенд

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР