Корнелия Нинова отново влезе в челен конфликт с президентството -

...
Корнелия Нинова отново влезе в челен конфликт с президентството -
Коментари Харесай

Нинова атакува Илияна Йотова: Няма право да поставя срок на годност на кабинета

Корнелия Нинова още веднъж влезе в преден спор с президентството - този път поради изявление на Илияна Йотова, вицепрезидент и знакова фигура на БСП.

Преди седмица Йотова предизвести новото държавно управление, че " няма 100 шанса, а има 100 дни " и в случай че не покаже резултати, " тази коалиция ще се замине и ще вървим на нови избори ". 

В изявление за Българска национална телевизия Нинова разгласи, че е сюрпризирана от думите й, тъй като " не вижда пълномощия на вицепрезидента да дефинира периода на валидност на държавното управление ". 

" Нито е в пълномощията на президентската институция, нито е морално да се слагат такива условия. Този парламент е определен от народа, той е избрал държавното управление. В България има разделяне на управляващите ", сподели тя. 

Нинова предложи на екипа на Румен Радев да употребява правото си на несъгласие, в случай че счита, че ръководещото болшинство бърка. 

На въпроса за какво е избрала да назначи за шеф на своя кабинет в Министерството на стопанската система един от най-отявлените критици на Радев и някогашен негов помощник Калоян Методиев, тя отговори, че желае в екипа си " честни и некорумпирани хора, които имат качества за тази работа ". 

Корнелия Нинова разгласи, че не е трансформирала мнението си за това, че " Продължаваме промяната " е " президентски " план, каквато теза лансираше преди парламентарните избори и преди включването на Българска социалистическа партия в коалиция с тях. 

" Тогава явно имаше връзка сред президента и " Продължаваме промяната ", тя беше показвана и с думи, и с дейности. Не съм трансформирала мнението си. 

Нинова упрекна вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия, че води " персонална борба " против нея, откакто Конгресът преди седмица реши да я резервира като ръководител макар подадената оставка.

Тя разгласи, че " непрекъснатото саботиране " на управлението на партията почнало поради отхвърли да одобряват резултата от директните избори за водач от 2020 година и поради настояването й да организира промяна, да спре опцията за избор на " сламен човек " отпред на Българска социалистическа партия и да забрани на висши представители на партията " да вършат публични поръчки с ГЕРБ ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР