Корнелия Нинова не смята, че срещата на върха в София

...
Корнелия Нинова не смята, че срещата на върха в София
Коментари Харесай

Корнелия Нинова за срещата в София: Начало без конкретен резултат, чака ни много работа

Корнелия Нинова не счита, че срещата на върха в София е имала някакъв контрекетн триумф.

" Положителното е, че имаше среща, макар че Испания не взе участие в последния миг поради Косово, а и Сърбия и Косово не се схванаха. Но имаше среща. Конкретният резултат обаче не е огромен. Относно Западни Балкани имаше доста огромни упования за конкретика, само че такава дефакто нямаше. Само рекомендации. Общо взето положителни упования, пожелания за вероятно приемане през 2025 година Обсъждаше се и кохезионната политика, която е към тези страни, които изостават и какво би трябвало да се направи, с цел да стигнат по-богатите. България е в тази група. Заплатите, приходите, метода на живот у нас са разнообразни от другите страни. С пет % ни се понижават средствата за кохезия. Намалявт се и с 5 % средствата за селското стопанство. Правителството го одобри все едно нищо не е станало. А в това време ни се усилва вноската за Европа ", сподели тя в студиото на bTV.

Лидерът на Българска социалистическа партия посочи още, че Бойко Борисов не е спазил обещанието си да нахрани европейските водачи с палмово масло и да видят по какъв начин се хранят българите. Вместо да научат за двойния стандарт, имало доста добре квалифицирано меню.

" Смятам, че въпросът за превозвачите го поставихме като въпрос, само че не беше изпълнено. Малко на спектакъл наподобява тази работа. Докато траеше срещата тук, в Европарламента гласоподаваха по тематиката и то бе против България. Смятаме, че пътят е различен за решение на този проблем, въпреки и малко да е късно. Макрон и Меркел няма да правят отстъпка, само че можем да търсим съидейници в други страни, които на идващото гласоподаване да съберат 35 % и да болкират решението. Това са Румъния, Испания, Полша, Португалия ", съобщи Нинова.

Запитана за генералния й извод от тази среща, тя съобщи: " Начало, само че без резултат ". " България е ръководител на Европейски Съюз и е обикновено Борисов да е в близки връзки с другите водачи. Но резултатът какъв е? Говорят едно, а гласоподават срещу България. По тематиката за България в Еврозоната няма единодущие в интерес на България. Има единодушие по едно нещо -  не сте се преборили с корупцията и престъпността, по тази причина ще чакате. 

Начало без конкретен резултат, чака ни доста работа и България, и Балканите, и Европа в идващите години. Трябва на последващи съвещания да одобряват Западни Балкани като приоритет и да продължат да го развиват в годините ", съобщи тя.

Нинова разяснява и по какъв начин се усеща след първите две години като водач на левицата " Нека да не върша самокритика за моето водачество в Българска социалистическа партия. Струваше ми доста борби вътре и на открито, на всички фронтове. Бих попитала Красимир Каракачанов за какво в коалицията стигнаха до там да не си внасят концепциите като държавно управление и екип, а всички потеглят поотделно. Няма схващане вежду тях, което е неприятно ", разяснява Нинова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР