Корнелия Нинова надделя над опозицията - конгресът на БСП ще

...
Корнелия Нинова надделя над опозицията - конгресът на БСП ще
Коментари Харесай

И БСП отряза ГЕРБ за преговори за правителство

Корнелия Нинова надви над опозицията - конгресът на Българска социалистическа партия ще е през февруари

Конгресът на БСП да се организира в средата на февруари. Това ще е решението на пленума на партията, което се чака да бъде оповестено в този час, написа.

Провеждането на съвещанието на висшия партиен конгрес следващата година е по предложение на Изпълнителното бюро. Именно то е било включено като точка в дневния ред, а не настояването на опозицията за конгрес до края на октомври. Това е посочило и преброяването на силите вътре в пленума сред лидерката Корнелия Нинова и опозицията й.

В началото на съвещанието от пленума бяха изхвърлени с решение на партийния съд Кирил Добрев, Калоян Паргов, Георги Търновалийски и още двама социалисти от Пловдив. Те обаче попадат в описите на Народно събрание, вършат кворум, само че не могат да вземат участие в гласуванията.

Българска социалистическа партия няма да отиде на диалози с контактната група, препоръчана от ГЕРБ, разгласи по време на конференция на левицата водачът й Корнелия Нинова. 

„ Не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Няма да се явим на диалози с контактна група, препоръчана от ГЕРБ. Отговорността за сформиране на кабинет е на ГЕРБ и партиите, които смъкнаха нашето държавно управление. Избрахме виновен екип за другите мандати, когато пристигна време за диалози ”, изясни Нинова пред публицисти.

И разгласи, че левицата ще организира конгрес на 11 и 12 февруари 2023 година

„ Той ще даде нов небосвод с доста съществени решения. Трябва да се направи подготовка на нова съвременна лява партия. Трябва ни сериозна организационна промяна. Създадохме работна група, която да стартира диалози с други леви партии ", уточни още Нинова. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР