Кори Гоф и Каролина Мухова станаха първите две полуфиналистки в

...
Кори Гоф и Каролина Мухова станаха първите две полуфиналистки в
Коментари Харесай

Кори Гоф срещу Каролина Мухова в първия полуфинал на US Open 2023 при дамите

Кори Гоф и Каролина Мухова станаха първите две полуфиналистки в тазгодишното издание на US Open, откакто в четвъртфиналите надиграха надлежно Йелена Остапенко и Сорана Кърстя.

В първия дуел една от любимките на домакините от Съединени американски щати Гоф се оправи изненадващо елементарно с някогашната шампионка от Ролан Гарос Остапенко, отпускайки ѝ единствено два гейма за крайното 6:0, 6:2.

Мачът продължи малко повече от един час, в който американката не даде съвсем никакви шансове на своята съперничка, която в предходния кръг сервира една от огромните сензации в шампионата, елиминирайки настоящата шампионка от US Open и лидерка в международната класация Ига Швьонтек.



Във втория четвъртфинал, значително, интригата още веднъж отсъстваше, като Каролина Мухова надигра Сорана Кърстя с 6:0, 6:3 за час и 39 минути игра.

За чехкинята, която през тази година игра край на Ролан Гарос, единственият сложен миг пристигна при започване на втория сет, когато тя изостана с 0:2, само че след това завоюва шест от идващите седем гейма, с цел да стигне до крайния триумф.

По този метод Каролина Мухова си уреди двубой с Кори Гоф в спор за място на финала на US Open. Това ще бъде втората среща посред им, откакто преди няколко седмици американката се наложи в два сета на финала на шампионата от сериите WTA 1000 в Синсинати, Съединени американски щати.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР