Корейският антимонополен регулатор наложи глоба в общ размер на 33,5

...
Корейският антимонополен регулатор наложи глоба в общ размер на 33,5
Коментари Харесай

Южна Корея глоби солено Mercedes-Benz, BMW и Audi

Корейският антимонополен регулатор наложи санкция в общ размер на 33,5 млн. $ на водещи немски автомобилни производители поради координирана операция на компютрите на дизеловите им возила за занижаване на регистрираните стойности на нездравословни излъчвания, съобщи организация " Йонхап ".

Според следствието на Комисията за почтена търговия Mercedes-Benz, BMW, Audi и Volkswagen са взели участие в сговор за използването на програмен продукт, посредством който колите да могат да изминават по-големи дистанции без доливане на добавка вид AdBlue за понижаване на отделяния азотен оксид, който предизвиква респираторни и белодробни болести.
 Как присъждане на Апелативния съд на Съединени американски щати може да изстреля още повече разноските на Voslkswagen за
Как присъждане на Апелативния съд на Съединени американски щати може да изстреля още повече разноските на Voslkswagen за " дизелгейт "

Може всеки район в страната да получи право да заведе дело против компанията

От регулатора са безапелационни, че по този начин потребителите биват подведени, лимитира се правото им на избор, а конкуренцията и навлизането на пазара на по-ефективни технологии за ограничението на нездравословните излъчвания се затруднява - и това е процедура, продължаваща и след интернационалния скандал " Дизелгейт ".

Най-голяма е санкцията за Mercedes. От компанията оповестиха, че не одобряват решението, тъй като са сътрудничили на комисията и при сходни условия в Европейски Съюз не се е налагало да платят санкция - за разлика от VW и BMW, които бяха глобени с 875 млн. евро.
 Търсенето на бензин и дизел ще стартира да понижава след 2027 година макар нараствания брой коли
Търсенето на бензин и дизел ще стартира да понижава след 2027 година макар нараствания брой коли

Заради електрическите автомобили и по-ефективните мотори с вътрешно горене

По най-новото решение Volkswagen няма да заплащат единствено тъй като техните модели с манипулиран програмен продукт не са се продавали на корейския пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР