Корейската компания Hyundai е разработила iMT трансмисия, което означава интелигентна

...
Корейската компания Hyundai е разработила iMT трансмисия, което означава интелигентна
Коментари Харесай

Механични скорости без педал на съединителя

Корейската компания Hyundai е създала iMT трансмисия, което значи умна ръчна скоростна кутия. Първоначално корейците ще предложат тази оригиналност на индийските, като това ще стане още до края на този месец. От Hyundai пресмятат, че технологията iMT ще съчетае преимуществата на автоматизираната и механичната трансмисии.

Интелигентната ръчна 6-степенна скоростна кутия iMT е хибрид от " механика " и " автоматик ". Управлявайки автомобил с iMT, лидерът независимо избира момента на превключване на предавката, употребява нормалния лост с Н-образна скица, само че не е належащо да да натиска съединител, с цел да премине към друга предавка. Просто педал на съединителя няма.

Трансмисията дефинира момента на допустимо изместване, употребявайки така наречен " датчик за желание ", който е обвързван с контролния блок на скоростната кутия. Блокът за ръководство на кутията автоматизирано задейства съединителя, до момента в който лидерът ръчно " сменя " зъбните колела. При световните модели Hyundai назовава iMT трансмисиите " ексцентрични ръчни скоростни кутии с електронен педал на съединителя и функционалност за спиране на връзката сред мотора и трансмисията ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР