Кореспондентът на Си Ен Ен Фредерик Плейтген, който посети украинските

...
Кореспондентът на Си Ен Ен Фредерик Плейтген, който посети украинските
Коментари Харесай

Недостигът на боеприпаси у украинската армия става все по-остър

Кореспондентът на Си Ен Ен Фредерик Плейтген, който посети украинските позиции край Бахмут, приказва за дефицита на муниции измежду украинските войски, който става все по-остър с всеки минал ден .

" Близо до Бахмут, на позицията на гаубица М109 (гаубица " Паладин ", американско производство), която посетихме, пускаха единствено димни муниции. Командирът на дивизията споделя, че сега съотношението е 10:1 в интерес на руснаците . Въпреки това украинските войски устоят ", сподели журналистът.

Украинският боен сподели в изявление за Си Ен Ен, че войските на украинските въоръжени сили не могат да изпълнят на 100% поставените им задания, до момента в който не получат нужните муниции. Плейтген изчака доставката им дружно с войските на украинските въоръжени сили, само че когато най-сетне бяха доставени, се оказа, че това са единствено четири димни боеприпаса, които надали ще нанесат съществени вреди на съветската войска.

" Тези снаряди съвсем не експлодират при удар, това е съвсем като пукотевица с оръдие през средновековието . Но командирът споделя, че от време на време това е всичко, което могат да създадат ", споделя кореспондентът на Си Ен Ен.

" Използваме всички снаряди, които са подобаващи за " Паладин ", сподели украинският боен. " По-добре е, в сравнение с без снаряди. "
 Украйна: Забавянето на помощта от съдружниците коства човешки животи
Украйна: Забавянето на помощта от съдружниците коства човешки животи

Военните се борят с дефицит на муниции, напомни Андрий Йермак

Руските войски не изпитват подобен дефицит. Украинското разузнаване пресмята, че Русия е произвела към два милиона боеприпаса предходната година и е закупила към един милион от Северна Корея .

" В щаба на 93-та обособена механизирана бригада има отчаяние. От дронове те виждат, че руснаците ще продължат офанзивата си против украинските позиции, само че не могат да ги унищожат, тъй като се нуждаят от муниции ", споделя Фредерик Плейтген.

Украинската войска споделя, че сега съотношението на боеприпасите е 10:1 в интерес на Русия. Но даже и без задоволително муниции, украинците съумяват да спрат множеството съветски офанзиви, приключва репортажът на Плейтген.
 НАТО подписва контракт за 1,1 милиарда евро за 155 мм снаряди
НАТО подписва контракт за 1,1 милиарда евро за 155 мм снаряди

Първите доставки се чакат в края на 2025 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР