Коренуване“ е поредица от авторски музикални спектакли, основани на легенди

...
Коренуване“ е поредица от авторски музикални спектакли, основани на легенди
Коментари Харесай

Група Невидено представя поредица от авторски музикални спектакли от българския фолклор

" Коренуване “ е поредност от авторски музикални спектакли, учредени на митове от българския фолклор. Първият от тях " Невидена река “, откъдето идва и името на групата – това да уловиш потока е да уловиш своя път. Това сподели Мирослав Моравски-МОРО – публицист и музикант в предаването " Денят на фокус “ на Радио  " Фокус “ . " Животът на създателя, на индивида, който основава музика и истории – това ми е задачата и фантазията. Винаги съм желал да пиша, да се занимавам с музика. По принцип в мен бушува една много безредна персона, хаосът е моята буря, и това, че учих право много ми оказа помощ, тъй като вкара в някакъв поток реката на нещата, другояче се разпилявах доста непрестанно. Всяко нещо в живота ни си идва с тъкмо избрана цел, няма изгубено време. “

Членовете на група " Невидено " Анна Анова и Мирослав Моравски описаха за своя театър няколко дни преди концерта им на 26 май.   " Коренуване “ – това е поредност от авторски музикални спектакли на МОРО с истории, учредени на митове от българския фолклор. Представлението съчетава български фолклор, рок и авторски композиции, като съчетанието сред български фолклор и рок се получава доста естествено, описа МОРО, " Когато започнахме да свирим с нашите  инструменти, още преди да вкараме етноинструментите, когато започнахме да извършвам български етнопарчета, те си станаха естествено рок “.  

Членовете на плана са с разнообразни специалности – тонрежисьор, правист, актриса, геодезист и IP специалисти, свързва ги фолклорът и Мирослав Моравски, който сплотява музикантите към концепцията си.   " В " Невидено “ по някакъв метод се опитваме да върнем хората към корените им и да не забравяме от къде сме тръгнали. Това сега е методът да представим на хората достоверния фолклор. Опитвам се да разбия стандартите, че на гъдулка може да се свири единствено национална музика – на всички принадлежности може да се свири всякаква музика, стига просто музикантът да я усеща “, описа гъдуларката Анна Анова.  Тя показа още  за компликациите, съпътстващи издаването на студиен албум на групата в  България: " Човек да издаде албум се оказа нещо доста мъчно в България. Изискват се лични средства, доста труд на хората, които да го запишат, обработят, мастерират, ние самите да се съберем. Но най-после успяхме към този момент и се надявам напълно скоро да го споделим с публиката “.  

" В целия свят хората започнаха да преоткриват личния си фолклор през рока. Има една доста забавна вълна на всички места по света, “ добави още МОРО.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР